SINDIKALISTA PRAVDA SEBE NEISTINAMA

3 min čitanja
SINDIKALISTA PRAVDA SEBE NEISTINAMA
Deo objave prokupačkog sindikata u Leoniju, foto:printscreen

Na Fejsbuku USS Sloga Leoni pojavio se dugačak tekst, naravno nepotpisan, u kojem se iznosi niz neistina vezanih za naš rad i tekst „U Leoniju radnici zaključani tri puta poo 45 minuta“ . Iako ne piše da je reč o ovom portalu, mi smo se prepoznali, jer se niko drugi ne bavi problemima zaposlenih u Leoniju.

Razumem ja potrebu da se neko ko treba da stoji iza radnika, jer od svakog člana dobija na ime članarine 0,5 ili 1 odsto, nismo sigurni, mora da opravda svoje neaktivnosti povodom poboljašnja uslova rada radnika, ali neka to čini baratajući činjenicama, a ne dovodeći svoje članove u zabludu.

Prva zabluda je famozni Gugl, pa evo da objasnim te „čarobne“ klikove. Dakle, da bi neko dobijao pare od Gugla, on mora da ima Gugl reklame, a MI TO NEMAMO! Treba znati još i da sve i kada bi imali reklame, svaki čitalac bi morao, da evo ove famozne reči „klikne“ na tu reklamu. Tek tada bi Gugl za taj jedan klik dao 0,002 evra! Baš bi se "obogatili“, ali daleko manje od sindikalista koji dobijaju po 1 odsto mesečno od svakog radnika, od tih klikova! Ipak, eto dali su nam ideju da možda ubacimo i Gugl reklame.

O ostalom u tom tekstu da i ne govorim, jer nigde zapravo ne postoje odgovori, čak ni pokušaji da se odgovori na temu teksta. Pritom, moram da napomenem, da sam uredno poslala pitanje predsedniku ovog sindikata Danielu Paunoviću, ali on nije našao za shodno da odgovori, kao što se vidi na slici:

A onda u svojoj objavi, koja je nakon njegovog ćutanja potpuno neprimerena  govori o drugim preduzećima, vadi se na Zakon o radu, a pitanje je, iako mu je to odličan izgovor, koliko on lično kao sindikalista čini da se zakon promeni. I još jedna stvar je simptomatična...dok govori o našoj OGROMNOJ zaradi od Gugl klikova, pominje finansiranje nekih drugih portala. Zaista nisam razumela koja je svrha te opaske. Sindikat treba da služi radnicima, a ne da njihove pare daje portalima i ja nikada nisam čula da se neki mediji finansira parama sindikata, a i što bi.

Sledeći dakle put kada se iznesu ovakve neistine, koje ruše ugled našeg medija, mi ćemo drugačije, jer ovde se više brani Kompanija Leoni od strane sindikata, nego što sama kompanija to čini.

Do tada, evo pitanja baš za ovaj sindikat, koja se u tekstu koji smo pisali i spominju:

Da li je istina da zaposleni nisu pootpisali anekse ugovora o radu, povodom odluke da regres bude 1 dinar, odnosno da se isplaćuje kao jubilarna nagrada, koja će se zaposlenima loše odraziti kada steknu uslov za penziju?

Da li je istina da se radnici zaključavaju u hali tri puta po 45 minuta?

To su pitanja iz teksta na koja nam nije odgovorio Paunović, a ne ovo besmisleno vađenje na Fejsbuku koje apsolutno nema veze sa tekstom i koje je samo pokušaj da se zaposleni dovedu u zabludu povodom rada sajta.Pritom polazi od nekog lažnog Fejsbuk profila... Jedan mali savet, evo besplatan, bez KLIKA: bolje bi im bilo da se ugledaju na kolege iz Bizlinka, nego što po Fejsbuku pričaju neistine i pravdaju se.

I da, hvala na predlogu za vedrije teme, ali kada se živi u vremenu u kojem se od radnika samo otima, a oni razmišljaju samo kako da prehrane porodice, malo je neukusno predlagati tra-la-la teme.

I na kraju, kada radnik nema mogućnost da se obrati državi, institucijama, kompaniji ni sindikatima, onda se hvata za poslednju slamku: medije. Hvala radnicima koji nam ukazuju poverenje.