Simona zamenio Zavetnik, a budžet doneo Privremeni organ

3 min čitanja
Simona zamenio Zavetnik, a budžet doneo Privremeni organ
Današnja sednica, foto:ProkupljePress.com

Današnju sednicu Skupštine Grada Prokuplja obeležile su dve stvari, ulazak Srpske stranke Zavetnici u izvršnu vlast i saznanje da je Privremeni organ grada Prokuplja doneo odluku o budžetu grada za 2024. godinu, a ne Skupština.

Kako smo još sinoć pisali, Zavetnici su postigli dogovor sa SNS i dobili mesto čllana Gradskog veća. Tako je doskorašnji direktor Turističke organizacije Prokuplja i samo od jedne do druge sednice član Gradskog veća za turitam Simon Simonović „iz ličnih razloga podneo ostavku“, a gradonačelnik Miroslav Antović predložio je Predraga Tasića iz stranke Zavetnici za većnika.

Zavetnička mesta danas bila prazna

To novo prijateljstvo SNS i zavetnika izazvalo je buru komentara, posebno među malobrojnim odbornicima opozicije, te je naglašeno da se eto ono što je očekivano i desilo.

-Dakle, svima se sada obelodanjeno da su Zavetnici proizvod Aleksandra Vučića i SNS. U lažima su kratke noge, a ovo je nastavak cirkusa koji traje već 12 godina- između ostalog je rekao odbornik DS u lokalnoj skupštini Radoslav Milenković.

Tu je usledila bura replika, govora, o čemu ćemo pisati poseban tekst, da bi na kraju sa 37 glasova, od prisutnih 47 odbornika, potvrđen predlog gardonačelnika i Tasić imenovan za člana Gradskog veća.

Zvanično je potvrđeno, što smo mi takođe pisali, da je odbornik Zavetnika, doskorašnji narodni poslanik i predsednik GrO Srpske stranke Zavetnici Marko Ristić podneo ostavku na svoj odbornički mandata, a treći odbornik Boban Stojković uopšte nije ni prisustvovao.

Zavetnici Prokuplja ušli u koaliciju sa SNS
Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici je konačno pristao na sporazum saSNS, te su dobili jedno mesto u Gradskom veću Prokuplja.
-Ulaskom u lokalnu vlast Zavetnici su pokazali spremnost da učestvuju u donošenju odluka koje se tiču građana Prokuplјa.  Naš cilј je da se život u Prokuplјu kvalitativno unapredi, da mladi i obrazovani više ne odlaze, da se ekonomski naš grad vrati tamo gde mu je i mesto. Predlog Gradskog odbora je da Predrag Tasić, čovek koji je pošten, častan, otac troje dece, koji iza nema mrlјa u profesionalnoj i političkoj karijeri bude član Gradskog veća- kaže za PorkupljePress.com Marko Ristić.

On dodaje  da veruju da će dostojno predstavlјati politiku stranke, kao i da će zajedno sa koalicionim partnerima donositi odluke u interesu grada.

-Istina je da sam podneo ostavku na mandat odbornika iz razloga što želim da u narednom periodu šansu dobiju i drugi lјudi iz odbora koji to svakako zaslužuju. Moje delovanje će u narednom periodu biti nešto drugačije, ali svakako u skladu sa politikom stranke i u interesu svih građana Srbije- potvrdio je Ristić svoju ostavku.

Iako nije precizirao, mi imamo saznanja da će svoje delovanej da nastavi iz Beograda.

Budžet od nešto više od dve milijarde dinara je, kao najvažnija tačka i kao sudbina Grada, došao nakon ovih promena. Naglašeno je da je on u deficitu od 34,4 miliona dinara, a odbornici DS su ukazali na to da ga je doneo Privremeni organ, a ne Skupština, kako bi trebalo.

-Kako Privremeni organ donosi budžet- pitala je odbornica DS Ljiljana Mićaković, te su objasnili da nisu ni imali vremena da ga prouče jer je „nevidljiv“ i nedostupan.

Ova odbornička grupa podsetila da su od 60 mesta u Srbij gde su decembra održani lokalni izbori, samo Prokuplju i Leskovac umešali Privremene organe u posao Skupštine.