Cirkus, a nije smešan

3 min čitanja
Cirkus, a nije smešan
Nije smešno, ali oni odlučuju o našoj sudbini! Foto:ProkupljePress.com

Ovu sednicu Skupštine Grada Prokuplja obeležila je žestoka rasprava među odbornicima, u koju se čak umešao i predsednik Skupštine Dejan Lazić koji je izašao za govornicom za kojom su se čuli mnogi biseri.

I dok je sve to trajalo, pojedinci vatreno obrazlagali svoje stavove, jednog odbornika SNS je sve to uspavalo, ali bukvalno!

Idemo redom za one koji ne gledaju prenose sednica, ako se uopšte sve emituje, a verujte, ima šta da se vidi.

Kada je počela priča o novom članu Gradskog veća iz redova Zavetnika, reakcije su krenule.

Šef Odborničke grupe SNS Jelena Marković bez ikakve potrebe zapalila je šibicu reakcija. Ona je govorila, kao i prethodnih sednica, o tome kako su oni pre vladali. Ničim očekivana priča o prošlosti je opet došla u prvi plan, pa je krenulo optuživanje. Nju je zapravo isprovocirao Radoslav Milenković DS koji je iskoristio priliku da pomene da 12 godina traje cirkus. U nekim već ranije na sednicama kazanim frazama uz dozu besa prema ostalim strankama Marković je zapravo započela vrzino kolo. Nadovezala se i odbornik SPS i predsednik ove stranke u Prokuplju Gorana Janković podsećajući na reči jednog mudrog čoveka: „Politika je retorika mogućeg!“ i dodala:

U politici je sve dozvoljeno!“  

Napadajući predstavnike DS kako su uništili Srbiju i kako je 2000. godina bila ulaz u vračno doba naše zemlje, ona se ustremila na malobrojnu opoziciju u Skupštini grada Prokuplja.

Onda je Milenković odgovorio, pa se nastavio odbornik SNS Saša Ališanovićkoji je govoreći o Zavetnicima naglasio da glasači nisu prevareni, jer oni nisu glasali za DS već za Zavetnike. Uz opasku o nekim krastavcima, paradajzu završio je svoje obraćanje za skupštinskom govornicom :“I sad opa Đurđo!“

I tu je upao i zamenik gradonačelnika Marko Kostadinović kao i prethodnih puta vatreno braneći šefa odborničke grupe SNS Jelenu Marković i nastavljajući u njenoj retorici priču o 2000. godini, čime je podržao i izlaganje Gordane Janković.

Vi imate problem što vas je sve manje. Krivo vam je što vas nismo zvali i nećemo vas zvati“, naglasio je obraćajući se odbornicima DS.

U priču o prošlosti, ko je kriv  a ko nije za ovo sadašnje stanje, koje između ostalog nisu pomenuli SNS odbornici i koje bi moglo da im pomogne da pokažu koliko je sjajna trenutna vlast, da znaju i imaju argumente da o tome govore, ustao je i predsednik Skupštine Dejan Lazić, te ukazao, ali odbornicima DS da iskaču iz teme. On je iskoristio skupštinsku govornicu da im se obrati dok je zameniku Ivanu Spasiću prepustio da vodi Skupštinu, što je ovog prilično iznenadilo, sudeći po izrazu lica. Tačno nije znao šta bi trebalo sada da radi!

Lazić je na kraju izrekao opomenu Radoslavu Milekoviću, ali nije na primer Jeleni Marković, ili Gordani Janković koje su se kao i Milenković bavile svim i svačim, sem onim što je tačka dnevnog reda.

Radoslavu Milenkoviću se može zameriti što se uvek drži Vodovoda te svaku priliku koristi da govori o svojoj bolnoj tački, drugu sednicu zaredom pominje 14 direktora za 12 godina i to je postala već fraza. Trebalo bi malo da izađe iz tog okvira.

Sve u svemu, prvih sat i po se nije mrdnulo sa mesta, prežvakavane su iste odavno ispričane priče, napadalo se za prošlost, umalo ne stigosmo do Nemanjića....

Slatko se naspavao, a i u pravu je!

Dokaz da se vrte oko istih priča je i to što se odbornik SNS iz poslednje klupe slatko naspavao dok su oni žustro polemisali. Probudio se kad je trebalo da glasa za novog većnika!

Najveća simbolika je u ovoj slici.