SADA BIVŠI GRADONAČELNIK POSTAO DIREKTOR

2 min čitanja
SADA BIVŠI GRADONAČELNIK POSTAO DIREKTOR
Sa sednice u petak, foto:ProkupljePress.com

Na trećoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, koja je kao i druga održana u petak Milan Aranđelović, doskorašnji gradonačelnik Prokuplјa i predsednik privremenog organa imenovan je za direktora Turističke organizajcije Prokuplјa.

On je zbog ovog imenovanja podneo ostavku na mesto odbornika Skupštine grada Prokuplja, te će se naknadno sa liste SNS upuniti ovo odborničko mesto.

Jedino što nije jasno je što nije otišao u školu u kojoj je dobio uposlenje dana kada je 2020. postao gradonačelnik.

BIVŠI GRADONAČELNIK OBEZBEDIO POSAO ZA SEBE DANA KADA JE POSTAVLJEN NA TU FUNKCIJU
Sada već bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu kao nastavnik geografije, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno

Pre njegovog imenovanja, doneto je Rešenje o prestanku mandata direktora Turističke organizacije Grada Prokuplja, Simona Simonovića koji je podneo ostavku na tu funkciju, jer je prešao u većnike, te posle mnogo godina zamenio Milicu Erić kao člana Gradskog veća za kuturu.

I Simonović je penzioner, kao i sada već bivša većnica Milica Erić.

Simonović "ozbiljno" vodio TOP

 Kada već govorimo o TO Prokuplja, važno je napomenuti da se preko ove ustanove plaća i organizuje dosta toga na nivou grada i nezvanično TOP služi da se zaobiđe, kada treba, direktno davannje para iz gradske kase, odnosno konta Gradske kuće. Zarada je u prethodnoj godini ove ustanove bila svega 63.350 dinara za prvih devet meseci u 2023. godini. Za kafanu je TO Prokuplje potrošila do 1.6.2023. godine skoro sav prihod od prodatih suvenira, odnosno 41.672, 02 dinara. Oni su organizovali i moto- skup te platili pola miliona ze neke medalje i samu organizaciju, iako je prethodnih godina taj skup organizovalo udruženje bukvalno bez dinara. O svemu tome smo mi ranije pisali, a tekst možete pročitati ovde:

ZA MOTO-SKUP POLA MILIONA, A PRIHOD SKROMNIH 63.350 DINARA
Turistička organizacija Prokuplje, koja je indirektni budžetski korisnik, potrošila je pola miliona dinara za organizaciju izložbe automobila, ili moto-skupa, tokom obeležavanja gradske slave Svetog Prokopija, a ostvarila prihod od svega 63.350 dinara, navodi se u pisanom odgovoru TO Prokuplje na Zahtev za informaciju od javnog značaja koju smo im