ZA MOTO-SKUP POLA MILIONA, A PRIHOD SKROMNIH 63.350 DINARA

2 min čitanja

Turistička organizacija Prokuplje, koja je indirektni budžetski korisnik, potrošila je pola miliona dinara za organizaciju izložbe automobila, ili moto-skupa, tokom obeležavanja gradske slave Svetog Prokopija, a ostvarila prihod od svega 63.350 dinara, navodi se u pisanom odgovoru TO Prokuplje na Zahtev za informaciju od javnog značaja koju smo im uputili.

Sama izložba automobila ranijih godina je takođe bila organizovana, ali je nije vodila TO Prokuplje, pa je ona koštala: skoro ništa. Radili su je zaljubljenici u automobile i to zbog te svoje ljubavi i želje da se u ovom gradu dogodi i takva manifestacija.

Ove godine, bilo je drugačije. Nekako se TO Prokuplje dokopao organizacije, pa je rešio da se pruži. Kao obrazloženje za pola milliona dinara koji su utrošeni, u TO Prokuplje navode da je reč o međunarodnoj manifestaciji.

-Ova manifestacija je bila u sklopu obeležavanja gradske slave Sveti Porkopije i imala je međunarodni karakter, učestvovalo je 80 izlagača i bila je izuzetno posećena i medijski propraćena- navode u odgovoru iz TO Prokuplje.

Kada smo uzimali izjavu od direktora TO Prokuplje Simona Simonovića rekao nam je da ima nešto više od sedamdeset izlagača, ali na fotografijama koje smo zabeležili na licu mesta, a imamo i video zapis, zaista nema ni toliko. Tekst o tome možete pročitati ovde, a imamo i video snimak koji je išao na našem Fejsbuk profilu Prokupljepress Prokuplje u realnom vremenu, gde se vidi da na Trgu Topličkih junaka nikako ne može da stane toliki broj vozila ovako poređanih: https://www.facebook.com/Prokuplje123/videos/586755770331883

U svakom slučaju, ponovo smo se obratiti ovoj ustanovi da nam pošalje račune gde je utrošeno pola miliona dinara.

I dok se samo za ovih par sati potrošilo 500.000 dinara, prihod TO Prokuplje od početka godine bio je svega 63.350 dinara i to za prodate suvenire. Za kafanu je TO Prokuplje potrošila do 1.6.2023. godine skoro sav prihod od prodatih suvenira, odnosno 41.672, 02 dinara.

Mi smo od njih u istom Zahtevu za informaciju od javnog značaja zahtevali da nam dostave kopije svih kafanskih računa, ali oni to nisu ispunili, iako su u obavezi, pa smo im poslali i upozorenje i nov zahtev da nam dostave i sve račune za moto- skup, odnosno na šta su utrošili pola miliona dinara.

Čekamo odgovor.


3


0

The post ZA MOTO-SKUP POLA MILIONA, A PRIHOD SKROMNIH 63.350 DINARA appeared first on Prokuplje press.