BIVŠI GRADONAČELNIK OBEZBEDIO POSAO ZA SEBE DANA KADA JE POSTAVLJEN NA TU FUNKCIJU

2 min čitanja
BIVŠI GRADONAČELNIK OBEZBEDIO POSAO ZA SEBE DANA KADA JE POSTAVLJEN NA TU FUNKCIJU
Sada bivši gradonačelnik Milan Aranđelović, foto.ProkupljePress.com arhiva

Sada već bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu kao nastavnik geografije, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno 17.avgusta 2020. godine. Aranđelović ranije nije želeo da komentariše ova naša proverena saznanja.

Ipak, iz Specijalne škole sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu, stigao nam je odgovor informaciju od javnog značaja te je potvrđeno da je on radnik te škole.

-Radni odnos je zasnovao dana 17.8.2020. godine nakon sprovedenog javnog konkursa za prijem u radni odnos na neodređeno vreme nastavnika geografije u posebnim uslovima objavljenom u publikaciji Nacionalne službe za zapošljavanje „Poslovi“ u broju 886 dana 17.6.2020. godine- objasnili su između ostalog u školi i dodali da Aranđelović trenutno ne radi u njoj.

-U skladu sa članom 79. stav 1. tačka 4) Zakona o radu radni odnos zaposlenom Milanu Aranđeloviću miruje zbog izbora na funkciju gradonačelnika Prokuplja- objašnjavaju u odgovoru koji smo dobili.

To znači, da on nije stigao ni jedan radni dan od prijema u školi da radi, jer je odmah uskočio u gradonačelničku fotelju i to iz pozicije načelnika Topličkog okruga.  

Aranđelović je trenutno rpedsednik Privremenog organa grada Prokuplja, do konstituisanja nove skupštine. Mada, pominje se da će možda i u novoj- staroj SNS vlasti opet da bude prvi čovek Prokuplja. Hoće li, znaće se ubrzo, ali od kako nije zvanično gradonačelnik, ne pojavljuje se nigde, čak ga nije bilo ni u porti crkve Svetog Prokopija kada je 6. januara paljen Badnjak.Nema ga čak ni na zvaničnoj Fejsbuk stranici SNS Prokuplje, a ni kao predsednik Privremenog organa nije čestitao praznike građanima Prokuplja.

Da je on odradio posao za sebe i našao uhlebljenje za stalno nije novost u SNS vlasti. Podsećanja radi, ovo nije prvi slučaj, da neki funkcioner SNS dobije zaposlenje u momentu svojih funkcija. Slično se dogodilo sa Dejanom Lazićem predsednikom Skupštine grada Prokuplja, koji je konkursom još 2018. godine  izabran za vozača u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, ali je i njegov posao u Bolnici u mirovanju, jer je funkcioner.