SRPSKA NA TRGU NAJVEĆA MISTERIJA

1 min čitanja
SRPSKA NA TRGU NAJVEĆA MISTERIJA
Prošlogodišnji vatromet za Srpsku, foto:ProkupljePress.com

Obeležavanje Pravoslavne nove godine na Trgu Topličkih junaka, što je godinama unazad tradicija, još uvek je neizvesno. Niko ne zna hoće li biti koncerta na koji smo navikli, još od 2009. godine.

Građani pitaju, očekuju, a lokalna samouprava ćuti.

-Ništa nisam čuo, niko to ne pominje. Rečeno je da će se do pred Božić znati, ali ništa- obično je komentar koji smo čuli ovih dana raspitujući se o obeležavanju Srpske.

Prema našim saznajima, nema se para u budžetu za to, jer se dosta potrošilo oko izbora i kupovine glasova za decembarske izbore. (Ili ih sada nakon izbora nije ni briga da se posvete građanima koji su ih glasali).

Da je Grad Prokuplje bez para pokazuje i to što smo samo u decembru u dva navrata dobijali od Vlade Republike Srbije dodatni novac, iz budžetskih rezervi. On je potrošen na vaučere za sve osnovce, socijalna davanja, a sve u cilju mira pred 17. decembar.

Ipak, čujemo, a videćemo je li tačno, da će ipak možda biti nekog koncerta, kako smo navikli i očekujemo preko Doma kulture. Pominje se “In Vivo” i Teodora Džehverović, ali zvanične potvrde nema. Ne zna se kada je bila nabavka, ko je odlučio o izvođačima, da li je ovo tačna informacija…ništa se ne zna.

I tako, pet dana pred Srpsku novu godinu, niko ne zna hoće li biti tradicionalnog proslavljanja sa koncertom i vatrometom, ili ćemo se ove godine oprostiti od toga, jer smo glasali da ni taj koncert nemamo!