RUPE PO GRADU-OGLEDALO GRADSKE UPRAVE

1 min čitanja

Među najvećim problemima koja muče građane, pored nerešenog pitanja napuštenih pasa, nedovoljno parking mesta i divljih deponija u samo vrhu su i rupe po kolovozu i trotoarima.

Vlast navodno redovno krpi i sanira rupe.

Da li je u pitanju nemar, nestručnost, zloupotreba novca ili sve zajedno , svedoci smo da čim se neka rupa sanira, ne prođe ni mesec dana ona je ponovo problem. S pravom su građani ljuti i negoduju jer nisu samo problem rupe već i šahte koje ili vire ili su ispod nivoa asfalta i vožnja Prokupljem slična je slalonu.

Mi smo pitali gradsku upravu, prosto, onako laički -koliko je po njihovoj evidenciji rupa po gradu i okolnim selima, kolko je nas građane, navodno saniranje i krpljenje rrupa, koštalo u 2023 i, kada će nivelisati sve šahte sa asfaltom i kome da se obrate građani ukoliko oštete automobile.

Na prosto pitanje koliko je rupa nismo dobili jednostavn odgovor. Na pitanje o našem potrošenom novcu za krpljenje rupa dobili smo cifru od 120 miliona dinara u koju ulazi i krpljenje rupa za 2023. Opet se onako laički pitamo da li oni koji troše naše pare znaju koliko toga može da se uradi sa oko milion evra? Komentar jedne naše čitateljke bio je: Da su ih zlatom krpili ne bi nas toliko koštalo!

Ukoliko oštetite auto, ne oklevajte, i za najmanju sitnicu tužite Gradsku upravi ili odite do Prvobranilaštva za mirno rešenje spora. Krivac je u toj situaciji poznat i pravdu zahtevajte.

A rupe stoje postojano. Uvek su tu na istim mestima, otvaraju se nove, nerviraju nas u vožnji, lomimo automobile. Nadživeće i ovu vlast, na žalost nadživeće i nas.