PROTEST: ZAŠTITITE NAS!

1 min čitanja

Oko stotinak meštana kuršumlijskih planinskih sela na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom protestvovalo je danas u centru Kuršumlije. Oni traže da se pojača bezebdnost u pograničnom području zbog bespravne seče šume koju čine Albanci sa prostora južne srpske pokraine Kosova i Metohije, kao i zbog stalnih napada na imovinu meštana. U poslednje vreme Albanci su počeli da obijaju i kuće i uništavaju imovinu tih meštana. Oni traže od države da ih zaštiti i dali su rok od deset dana da se nešto preduzme.

Tokom protesta izrazilis u zahvalnost pripadnicima kuršumlijske policije koji se, kako su rekli, maksimalno trude, ali niti imaju dovoljno ingerencija, niti ljudstva da zaštite ovo područje koje je u dužini od 102 kilometara. 

-Ovo nije politički skup, već apel meštana, koji se ne osećaju bezbedno i koji žele da ukažu ne samo na bespravnu seču šume, koja je aktuelna godinama unazad, već i na napade na imovinu, koji su se desili rpethodnih dana- kazao je ispred okupljenih meštana Slavimir Antić.

On je podsetio da su Albanci nedavno obili par kuća u selu Rastelica, da je obavljen uviđaj, te da tragovi vode ka administrativnoj liniji. To je kap koja je prelila čašu, tvrde okupljeni meštani.