DOSTA NAM JE UPADA ALBANACA,DRŽAVA MORA DA NAS ZAŠTITI!

1 min čitanja
Centar Kuršumlije, foto:ProkupljePress.com

Meštani kuršumlijskih sela duž administrativne linije sa KiM zakazali su za sutra od 11 časova protestno okupljanje u centru Kuršumlije. Oni apeluju na državu da ih zaštiti od ilegalnih upada Albanaca.

Kako kaže Slavimir Antić, jedan od meštana ovih sela, protest nije politički i nema za cilj da promoviđe neku političku opciju.

-Mi moramod a se zaštitimo kao obični građani od opasnosti koja nam preti.Ne možemo više da izdržimo svakodnevne upade, bespravnu seču đume, a i uništavanje naše imovine- kaže Antić zbog čega su se odlučili na ovaj korak.

Protest je uredno prijavljen nadležnima i prema našim saznanjima , sa svih strana vrši se pritisak na meštane da odustanu do njega.

Poslednji upad ilegalni Albanaca na teritoriju kuršumlijske opštine je obeležen obijanjem nekoliko kuća u selu Rastelica. Slučaj je prijavljen policiji, izvršen je uviđaj i tu se stalo, jer tragovi vode ka administrativnoj liniji. Pored toga, meštani svedoče, o čemu smo mi u više navrata pisali, da su krađe šume svakodnevne, te da je deo od administrativne linije ka Kuršumliji najmanje u dva kilometara potpuno opustošen. Stalno se i puca na pripadnike Policije, Žandarmerije i Vojske, a niko nema zakonskog osnova da uzvrati.

Takva situacija traje godinama, posebno od kako su povučene snage Žandarmerije i Vojske sa ovog područja.