Red vozila, red ulične barikade

2 min čitanja
Red vozila, red ulične barikade
Potpuni haos, foto:čitalac

Iako postoji znak da je zabranjen saobraćaj kroz deo ulice Miloša Obilića, kod Tatkove škole, od automobila pešaci, najviše deca- đaci, ne mogu da prođu. Problem se nastavlja i dalje uz ulicu ka Novom naselju, gde su vlasnici kuća postavili ogradice kako ne bi dozvolili parkiranje.

-Puna je linija, a vozila nisu parkirana tri metra od nje, već mnogo manje. Policija ne kažnjava iako je tu zabranjeno parkiranje. Deca kad se vraćaju iz škole nema gde da prođu, nego moraju da idu po sredini ulice. Tako je i u Strahinjića Bana. Naš grad je postao jedan saobraćajni haos kojem nema kraja- komentariše čitalac koji nam je ukazao na problem.

I zaista, deo ulice kod Tatkove škole još uvek je sa zabranom saobraćaja, ali to više niko ne poštuje, od kako su obeležena parking-mesta. Znakovi o zabrani saobraćaja nisu skinuti, pa je logično da još važe, ali izgleda da ni oni nisu bitni.

Nije bitno ni to što bilo ko može da postavi na trotoaru šta god hoće, pa i “kandžu” ili prečku koja će da onemogući nekog da se parkira.

U ovom gradu, ako uopšte možemo tako da se nazovemo, svako radi šta hoće, i to se vidi na svakom koraku.

Svinje i konji šetaju po centru grada, trotoari ne postoje, svako se “širi” kako hoće, a haos sve veći.

Kao što reče jednom prilikom jedan naš čitalac: “Kao Podujevo devedesetih!” sve može jer nadležni ne rade svoj posao.

O ovim primerima smo već više puta pisali, ali do ušiju onih koji treba time da se bave nije izgleda stiglo.