Položaj žena je slika društva u kojem živimo

2 min čitanja
Položaj žena je slika društva u kojem živimo
Ženska mreža SSP Žitorađa, foto:ProkupljePress.com
U državi koja je femicidna, u kojoj su žene koje rade isti posao kao i muškarci manje plaćene, gde trpe nasilje na svakom koraku, ne može da se slavi Dan žena. I mi kao poslanice svakodnevno se suočavamo sa tim, kroz mizogene, da ne kažem seksističke, opaske koje su nasilje u samoj Skupštini. Ipak, zahvaljujući podršci stranke čiji smo deo, uspevamo da se izborimo. Znam da je posebno teško u malim sredinama kakva je Žitorađa, ali vi ste hrabre žene, kojima treba odati priznanje za napor koji ulažete- kazala je narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica GrO SSP Niš Jelena Milošević tokom formiranja ženske mreže OO SSP Žitorađa.

Ona je dodala da stvarna slika Srbije dokazuje nezavidan položaj žena i da one na svakom koraku trpe nasilje, a koliko se vrh države ne stara o njenim pravima i ne obraća pažnju na njih pokazuje i to da u SNS nemate ni jedan odbor koji vodi neka žena.

-U SSP je stvar potpuno drugačija, jer je mnogo više odbora u kojima su žene prve među jednakima, posebno oni najveći, kao što su Beograd, Niš i do skoro Novi Sad- istakla je ona.

U isto vreme je je čestitala OO SSP Žitorađa formiranje ženske mreže, na čijem je čelu izabrana Jovana Milić (21) iz Žitorađe. Iako mlada, Jovana se aktivno uključila u menjanje političke scene u svojoj sredini.

-Zaista sam srećna što sam deo tima i potrudiću se da opravdam poverenje i očekivanja- kazala je Milić nakon izbora.

Stranka slobode i pravde u Žitorađi samostalno je izašla na izbore u decembru i osvojila dva odbornička mesta u lokalnoj skupštini. To je za ovu sredinu ogroman uspeh, jer godinama za SNS glasa 88 odsto izašlih.

-Ipak,uvek može bolje i naš prvi cilj u nadaljem periodu biće omasovljenje stranke na lokalu. Nakon izbora zaista ima više desetina građana koji su se nam se priključili. Žitorađa se polako budi- kazao je rpedsednik OO SSP u Žitorađi Mihajlo Mijalković.