PU Prokuplje: Ostvarili smo dobre rezultate!

3 min čitanja
PU Prokuplje: Ostvarili smo dobre rezultate!
PU Prokuplje, foto:ProkupljePress.com

Policijska uprava Prokuplje, koja pokriva sve četiri opštine Topličkog okruga, ocenila je da su tokom marta 2024. godine ostvarili dobre rezultate.  

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Policijske uprave u Prokuplјu, u mesecu martu 2024. godine, održali su povolјno stanje bezbednosti na teritoriji koju pokriva Policijska uprava u Prokuplјu i ostvarili dobre rezultate rada.

Ukupan kriminal, kao i krivična dela opšteg kriminala, beleže smanjenje u odnosu na mart mesec prošle godine.

U ovom periodu je zabeleženo smanjenje broja krivičnih dela protiv imovine za 64% u odnosu na isti period prošle godine, smanjen je broj krivičnih dela krađe i teške krađe i nije bilo izvršenih krivičnih dela razbojništvo.

U martu 2024. godine ukupno je izvršeno 53 krivična dela što je za 2 manje u odnosu na isti period prošle godine i to: 41 delo opšteg kriminala, 10 dela ekološkog kriminala, 2 krivična dela iz oblasti privrednog kriminala, dok krivičnih dela iz oblasti visokotehnološkog kriminala nije bilo.

U martu mesecu 2024. godine rasvetlјeno je 5 krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima i 13 učinilaca je uhvaćeno na delu.

Iz oblasti zdravlјa lјudi, u martu mesecu 2024. godine registrovano je 12 krivičnih dela neovlašćeno držanje opojnih droga, 1 krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga i realizovane su 3 zaplene.

Stanje Javnog reda i mira na području PU Prokuplјe u mesecu martu 2024. godine je zadovolјavajuće, zabeležen je manji broj prekršaja u odnosu na isti period prošle godine, niti je bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Evidentirano je 6 prekršaja iz oblasti JRM, što je za 4 prekršaja manje u odnosu na isti period prošle godine.

Bezbednost saobraćaja u martu 2024. godine karakteriše smanjenje ukupnog broja saobraćajnih nezgoda. U mesecu martu 2024. godine dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda. Broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima je manji za 5 nezgoda u odnosu na mart 2023 godine, kao i broj nastradalih lica koji je manji za 6, dok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima nije bilo.

Policijski službenici saobraćajne policije sankcionisali su 1.548 prekršaja po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe su u toku meseca marta preduzimane mere na bezbednosnom pokrivanju škola na području PU Prokuplјe. U cilјu nastavka realizacije projekta ,, Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ pripadnici policije nastavili su sprovođenje radionica učenicima osnovnih škola, a u cilјu povećanja bezbednosti u školama, posebno učenika.

Policijska uprava u Prokuplјu, tokom marta 2024. godine, primila je 769 zahteva za izdavanje ličnih karata, 480 zahteva za izdavanje biometrijskih putnih isprava, 724 zahteva za izdavanje vozačkih dozvola, 92 zahteva za izdavanje probnih vozačkih dozvola i izdala je 708 saobraćajnih dozvola.

Policijski službenici Policijske uprave u Prokuplјu će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnim bezbednosnim pokrivanjem područja, radi bezbednosne prevencije i sprečavanja izvršenja krivičnih dela, prekršaja i ostvarivanja adekvatne bezbednosti saobraćaja na putevima“, saopšteno je u PU Prokuplje.

A mi ćemo samo da podsetimo da pratimo rad i....pisali smo o tome.

Pale se automobili, imovina, a policija spava
Samo u poslednjih nekoliko meseci u Prokuplju su zapaljena dva automobila, sigurno deset kuća i stanova je bilo na meti lopova. Gorele su i mašine predsednika GrO DS Slaviše Momčilovića. I nikom ništa. Počinioca nema. Niko ništa nije video, čuo, sa kamera ne mogu da se indetifikuju lica….. Naš grad