Pale se automobili, imovina, a policija spava

2 min čitanja
Pale se automobili, imovina, a policija spava
Sve deluje idilično, a zločina sve više, foto:ProkupljePress.com

Samo u poslednjih nekoliko meseci u Prokuplju su zapaljena dva automobila, sigurno deset kuća i stanova je bilo na meti lopova. Gorele su i mašine predsednika GrO DS Slaviše Momčilovića.

I nikom ništa. Počinioca nema.

Niko ništa nije video, čuo, sa kamera ne mogu da se indetifikuju lica…..

Naš grad je postao jedan Teksas u kojem građani samo mogu da se nadaju da oni nisu sledeći. A počinioci sve silniji, ohrabreni time što ovi zločini prolaze nekažnjeno. I nikako da stane.

Poslednji slučaj Vladice Stojanovića u čijoj garaži koja je u kući je zapaljen automobil u momentu kada je petoro članova porodice spavalo, pokazuje koliko smo nesigurni i nezaštićeni. I na žalost, ovo nije prvi put da je porodica na meti. Prethodno je dva puta obijena njihova kuća, jednom su i ćerke od kojih je jedna maloletna bile u kući kada su lopovi pokušali da je obiju! I nema počinioca.

Zapaljen automobil, vlasnici bili u kući
Tokom noi za sada nn lice, upalilo je automobil u privatnoj kući u Ulici Đure Đakovića u Prokuplju. Automobil je u potpunosti izgoreo, a vlasnici, koji su bili u kući, nisu povređeni. Na sreću, brza intervenicija vatrogasaca sprečila je dalje širenje požara. Kako kaže, vlasnik automobila Vladica Stojanović (44) ne

I onda se logično postavlja pitanje da li načelnik Policijske uprave Prokuplje Nenad Kaličanin zna da se sve ovo dešava i da se građani boje? Šta on čini da organizuje i pojača bezbednost svih nas, jer zbog toga je i postavljen na tu funkciju? Koliko je on kao prvi čovek prokupačke i topličke policije odgovoran?

Odgovornost je apsolutno njegova. Lako je nositi čin i predstavljati se kao načelnik, ali rezultati su ono što nam na žalost pokazuje da niko nije bezbedan, a trebalo bi da bude!

Mali je ovo grad, dugo se svi mi znamo.

Evo, odgovorno tvrdim, kao neko ko dvadeset i više godina prati PU Prokuplje : gore nikada nije bilo! Ni jedno ozbiljno krivično delo nije rasvetljeno u poslednjih godinu dana, a na žalost sve ih je više…..

Svi smo mi Vladica i svi mi želimo da barem spavamo mirno!

 

P.S. Čujem ja, do Beograda se čulo za ove naše paljevine i nenađene počinioce. I eto, spremaju se neki ljudi da dođu i vide u čemu je problem i zašto se ne identifikuju počinioci. Biće to posle sutra neki dan, radni dan. Pokucaće neko na vrata PU Prokuplje da pita šta se dešava i zašto je učinak loš. E sad šta će biti izgovor, čuće se.