Privatnici već merkaju malu pijacu

2 min čitanja
Privatnici već merkaju malu pijacu
Otići će u nepovrat, foto.ProkupljePress.com

Prema našim informacijama, tokom dana privatnici iz Prokuplja i lice iz Gradske uprave (vikend a to lice radi!) obišli su lokaciju male pijace (imena poznata redakciji) . Razgledalo se, pre nego što je uopšte i ova odluka gradske vlasti potvrđena na sednici skupštine koja treba da se sutra održi. Doduše, po malo krišom su došli, tvrde prolaznici. To znači da ima i onih sa kojima vlast blisko sarađuje, pa im nudi po bagatelnim cenama ono što je imovina građana Prokuplja.

Grad prodaje prostor male pijace
Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Prokuplja jedan od tačaka je predlog gradskih funkcionera da se otuđi prostor bivše male pijace preko puta Tehničke škole. Za skoro 14 ari i zgradu površine 71 metar kvadratni traže svega 35.000 evra! Procenu je, kako se navodi u objašnjenju predloga koji će se

Znači, već se zna ko je zainteresovan i ko je upućen i pre nego što je u javnost obelodanjeno da se prodaje.

Tokom dana mi smo se raspitivali i došli do saznanja da ovaj prostor zbog svoje lokacije i namene je daleko iznad početne cene.

-Za 35.000 evra ne može da se kupi ni garsonjera u gradu, a ne ovako atraktivna lokacija. Ovo vredi do 200.000 evra. Realno, dovoljno je da neko farbom obeleži parking-mesta i za godinu dana isplatiće 35.000 evra, da ništa i ne napravi- tvrde naši sagovornici.

Oko odluke Grada Prokuplja da proda i ovo zemljište sa objektom koji je u njegovom delu podigla se prašina nakon što smo objavili vest. Ne samo na našim Fejsbuk profilima, već i u privatnim porukama i pozivima koje smo dobili. Građani su zaista revoltirani odlukom Grada da nastavi rasprodaju imovine, posebno što prodaju ispod realne cene.

Odluka će proći, jer SNS, zajedno sa SPS i Zavetnicima ima apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini, mada se odbornici DS ozbiljno spremaju, barem kako smo saznali, za sutrašnje zasedanje.

I još kao neki komentar mogu ja lično da dodam:“ Nema sad ljutnje, ovu vlast glasali su građani Prokuplja!“