Grad prodaje prostor male pijace

2 min čitanja
Grad prodaje prostor male pijace
Prostor spreman za prodaju, foto:ProkupljePress.com

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Prokuplja jedan od tačaka je predlog gradskih funkcionera da se otuđi prostor bivše male pijace preko puta Tehničke škole. Za skoro 14 ari i zgradu površine 71 metar kvadratni traže svega 35.000 evra! Procenu je, kako se navodi u objašnjenju predloga koji će se naći pred odbornicima, izvršio izvesni Milan Gašić, licencirani procenitelj.  

Reč je o jednoj od najboljih lokacija u gradu u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka, koja je poslednjih dana potpuno ispražnjena. Mi smo nedavno putem sms pitali gradonačelnika Prokuplja Miroslava Antovića šta nameravaju sa tim prostor, ali on nije odgovorio. Sada je jasno zašto.

Već duže vreme se govori da se za ovu lokaciju zainteresovalo lice iz vrha prokupačkog SNS, ali za sada nema zvaičnih podataka o tome.

-Ovo je čist lopovluk i u startu liči na krivično delo, jer ova lokacija vredi petostruko više. Mi sumnjamo da je zapravo „poklanjaju“ jednom SNS funkcioneru. Drugog objašnjenja nema, s obzirom koliko je niska cena po kojoj će se ovaj prostor prodati. I dok grad nema ni jedan parking, ovaj prostor koji bi bio idealan za tu namenu se prodaje po preniskoj ceni- komentariše predsednik GrO DS u Prokuplju i odbornik u lokalnoj skupštini Slaviša Momčilović.

On podseća da je tako prodata, pa preprodata zgrada apoteke u centru grada.

Ponovo prodata zgrada Apoteke
Na Javnoj aukciji, po potraživanju i na osnovu presude Osnovnog suda u Nišu, prodata je zgrada gradske apoteke površine 431 kvadrat, a ko je kupio, nije za sada poznato. Ona je ovoga puta prodata za 6,5 miliona dinara viša od cene po kojoj italijansko preduzeće “Tatarino” kupilo od Grada

-Doći će vreme kada ćemo saznati ko je kupio i apoteku, ali evo ko će kupiti i ovu izvanrednu lokaciju- upozorava Momčilović.

Ranije su gradom kružile priče da je to lice planiralo izgradnju parkinga na dva nivoa i stanove, što se slaže sa Planom generalne regulacije Prokuplja, jer piše da lokacija pripada „mešovitoj zoni“ odnosno stambeno-poslovnoj zoni.