Ponovo prodata zgrada Apoteke

2 min čitanja
Ponovo prodata zgrada Apoteke

Na Javnoj aukciji, po potraživanju i na osnovu presude Osnovnog suda u Nišu, prodata je zgrada gradske apoteke površine 431 kvadrat, a ko je kupio, nije za sada poznato. Ona je ovoga puta prodata za  6,5 miliona dinara viša od cene po kojoj italijansko preduzeće “Tatarino” kupilo od Grada Prokuplja.

Do javne aukcije je došlo po tužbi  beogradske Zanatske radnje “Noki” , koje je tužilo beogradsko preduzeće “Tartarino” zbog duga od 48.850.000 dinara.

Postupak je završen za 24 sata, odnosno tužba je predata 7. marta, a spor je rešen 8. marta ove godine.

“Tartarino” čiji je početni ulog 100 evra je zgradu Gradske apoteke kupio za 32 miliona dinara. Imao je obavezu, kako je u njoj smeštena koncesijom data Apotekarska ustanova Prokuplje privatnom preduzeću “Filli farm” da ispoštuje koncesioni ugovor, te da 15 godina u ovoj zgradi bude.

Hoće li se sada nešto promeniti, ne zna se, jer se novi vlasnik krije.

Podsećanja radi, tendencija rasprodaje gradske imovine zapravo je i počela sa ovom zgradom.  Nakon što je objavljena koncesija Apotekarske ustanove Prokuplje, decembra 2020. godine kada su Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati su koncesionaru "Fili farm" na petnaest godina, javila se ideja o njenoj prodaji. To je i sprovedeno u delo na sednici Skupštine grada Porkuplja 31. avgusta prošle godine kada je dato zeleno svetlo za njenu prodaju.

Dobrašinović: Dosledni su u kriminalu

Povodom ove vesti, oglasio se i predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović koji je i ranije upozoravao na sumnjive korake lokalne vlаsti povodom ove prodaje.

-Evo, poštovane Prokupčanke i Prokupčani, opet vas je gradska vlast malo pokrala, kao što smo to i tvrdili. Oko 200.000 evra, ništa strašno, znaju oni i bolјe. Levo, procenjena vrednost Gradske apoteke kada ju je prošle godine prodavala gradska vlast (275.000 evra). Desno, procenjena vrednost od strane ovlašćenog procenitelјa nedavno, kada isti objekat zbog duga prodaje javni izvršitelј (470.000 evra). Dosledni su u kriminalu i korupciji, tu nema dileme- napisao je Dobrašinović na svom Fejsbuk nalogu.

DS: Sramotno je šta rade

Slaviša Momčilović, predsednik GrO Demokratske stranke u Prokuplju kaže da odbornici SNS treba da se zapitaju zašto su podigli ruku i glasali za ovu koruptivnu otimačinu imovine građana Prokuplja.

-Ono što je najstaršnije je da se oni uopšte više ne kriju i da misle da je zapravo sva imovina koja je plaćena našim znojem, radom i trudom, njihova. Najgore je što misle da i sa ovim mogu da prođu nekažnjeno. Jednoga dana, biće to ubrzo, otvoriće se sve "Pandorine kutije" i dogovaraće za sve kriminogene poslove kojih su bili svesni- istakao je Momčilović.