Novo zlato za Uroša

1 min čitanja
Novo zlato za Uroša
Uroš i trener Mladenović, foto:GK "Topličanin"

Školska olimpijada, 21. Po redu donela je veliki uspeh gimnastičarima iz Prokuplja.  Tako je učeniku Osnovne škole "Milić Rakić-Mirko" Uroš Grujić u kategoriji učenika sedmih i osmih razreda pripalo I mesto u višeboju. Ova zlatna medalja je samo jedna od mnogih u njegovoj kolekciji, ali će imati poseban sjaj jer će Urošu doneti dodatne poene koji su mu neophodni kako bi upisao željenu srednju školu.

U kategoriji učenika petih i šestih razreda učenici OŠ"Milić Rakić Mirko" su ekipno osvojili 2.mesto. Srebrnim medaljama su se okitili:Vasilije Đinđić, Nikola Mitić, Aleksa Milosavljević i Vuk Stevanović. Vasilije Đinđić je u istoj kategoriji u višebojskom nadmetanju osvojio srebrnu medalju, a malo je nedostajalo da se okiti i zlatnom (0.05). Treće mesto zauzeo je Teodor Tasković, učenik Osnovne škole"Ratko Pavlović Ćićko"  Kod prve kategorije učenika od I-IV razreda učenik Osnovne škole "9.Oktobar" Uroš Đorđević podelio je drugo i treće mesto sa Asanović Viktorom iz Kostolca zbog istog broja bodova, dok je prvo mesto pripalo Novosadskom gimnastičaru.

Svi gimnastičari su članovi GK “Topličanin” .

-Kada se sumiraju rezultati veliki sportski i ujedno dan za pamćenje. Sve čestitke našim divnim momcima koji su ovog puta pokazali da se ne trude samo kada su klupska takmičenja u pitanju već i školska- kazao je Predrag Mladenović trener GK “Topličanin” i nastavnik fizičkog u OŠ “Milić Rakić Mirko”.

Školska olimpijada se organizuje svake četvrte godine.