PREDSEDNIK SINDIKATA U LEONIJU POZIVA LJUDE DA SE ZAPOSLE U OVOJ KOMPANIJI

3 min čitanja

Predsednik Sindikata “Sloga” u Kompaniji “Leoni” u Prokuplju Danijel Paunović je na svom privatnom Fejsbuk profilu napisao objavu u kojoj poziva nezaposlene da se prijave za posao u prokupačkoj fabrici “Leoni”. Čak piše da zainteresovani mogu i njemu da se jave. On je to potvrdio da je učinio i ne vidi u tome ništa čudno.

“Kako kompanija LEONI ima sve veću potrebu za novim radnicima zbog povećanog obima posla, upućujem poziv svojim prijatelјima i prijatelјima svojih prijatelјa koji trenutno nisu radno angažovani da konkurišu i zasnuju radni odnos u kompaniji.

Da li je posao lak ili težak procenićete sami.

Ako ima neko da je već konkurisao i iz nekog razloga nije prošao na testiranju neka pokuša ponovo.

Prijavu možete poslati slanjem sms poruke na dole navedeni broj ili skeniranjem QR koda. U svakom slučaju, lične podatke možete poslati i meni u poruci ovde na fejsbuku

Podatke šalјete u jednoj poruci i to:

– ime i prezime

– datum rođenja

– adresa stanovanja

– kontakt telefon”, glasi njegova objava.

Pošto smo ga pitali da li smatra da je primereno da “reklamira” Kompaniju u kojoj treba da zastupa interese radnika, a koja se mesecima unazad pominje kao mesto na kojem je teško ostvariti radnička prava, Paunović je odgovorio da je to učinio na svom privatnom profile, a ne na profile Sindikata.

– Tačno je da sam objavu podelio na svom ličnom profilu a ne sa profila Sindikata i ne vidim problem u vezi sa tim… Šta je po vašem mišljenju neispravno u mojoj nameri da ljudima kažem gde mogu da se zaposle? Stičem utisak da neko pokušava da moju dobru nameru prema građanima koji nemaju posao predstave kao zlonamernu ili da možda pomažem firmi da pronađe radnike.. kao da kompanija nema svoje kanale preko kojih zapošljava radnike.  Mišljenja sam da na svom fb profilu mogu da objavim sta hoću, kao što Vi možete da pišete na vašem portalu šta želite kako biste podigli rejting i tu nema ničeg spornog sa moje strane. Cenim vaš rad kada objave imaju smisla i kada se prenesu kako treba a ne šta želi da čuje određena grupa građana, jer onda dolazimo do činjenice da se radi o manipulaciji javnog mnjenja što prikazuje lošu sliku o našem prelepom gradu. Slažem se da o svemu što je loše treba i mora da se piše ali dajte da se prvo proveri ispravnost i tačnost informacije koja bude upućena ka Vama kako bismo građanima izneli pravu istinu- naveo je Paunović, pa na našu konstataciju da ne razumemo o kakvim neproverenim informacijama govori, objasnio da misli na ranije neke objave.

Nadalje je dodao da funkciju sindikaliste obavlja nekoliko godina unazad i da su za sve ovo vreme vodili razne borbe unutar kompanije i van nje sve do ispunjenja ciljeva koje su postavili kao Odbor.

– Naši ciljevi tada bili su: povećanje zarade (prenesite građanima šta podrazumeva Pravilnik o radu, a šta Kolektivni ugovor koji su potpisali predstavnici sindikata sa predstavnicima kompanije i koja bi razlika u zaradi bila da je ostao Pravilnik o radu u odnosu na Kolektivni ugovor), bolji međuljudski odnosi između nadređenih i radnika u proizvodnji itd.  Kada kažete da prava radnika nisu na zavidnom nivou, na šta tačno mislite? Ono što ja kao predstavnik sindikata mogu da kažem je to, da Leoni poštuje Kolektivni ugovor koji smo potpisali i tu nema dileme, jer za svaki pokušaj ili nagoveštaj povrede Kolektivnog ugovor reakcija ne izostane sa moje strane.

Radnici u Srbiji imaju drugi problem a to je očajan Zakon o radu!!! Dajte da pišemo o tome koliko je Zakon o radu u stvari loš i neka vam to bude tema, gde bi se otvorila javna debata o tome- predložio je on.

I onda se vratio na temu njegove objave.

-Na vaše drugo pitanje, da li je to moj posao ili nije? Nije moj posao svakako ali ne vidim ništa loše u tome da pomognem ljudima koji nemaju posao. Vi u stvari hoćete da kažete da nije dobro pomagati ljudima- prokomentarisao je Paunović na samom kraju, te predložio da uradimo tekst o razlikama Pravilnika, kolektivnog ugovora i zakona o radu. Mi smo rpistali, ali nam je rekao da sada nema vremena za to zbog obaveza i da će se javiti, kada ga nađe!

I tako.


4


11

The post PREDSEDNIK SINDIKATA U LEONIJU POZIVA LJUDE DA SE ZAPOSLE U OVOJ KOMPANIJI appeared first on Prokuplje press.