PLATILA MESEČNU KARTU, ALI JOJ STIGLA KAZNA

1 min čitanja
PLATILA MESEČNU KARTU, ALI JOJ STIGLA KAZNA
Parking postao noćna mora, foto:ProkupljePress.com

Prokupčanka je dobila kaznu da plati parking, iako je ukucala mesečnu kartu.  Ona je kao dokaz podnela i uplatnicu da je 1.avgusta prošle godine platila 770 dinara, koliko je mesečni zakup parkinga. Ipak, ni to nije vredelo, pa će morati da plati i kaznu za taj dan od 1.280 dinara.

Kao odgovor iz centrale Parking-servisa koji obavlja „Demetar AB“ u Beogradu, na njenu reklamaciju, stigao je odgovor da „se uplate knjiže naredni dan, pa da mora tri dana pre isteka meseca da uplaćuje za naredni!“

-Na mesečnom nivou kao stanar zgrade plaćam 770 dinara, što mi ne garantuje da ću da imam slobodno parking mesto. Uredno plaćam, jer mi nema druge, ali i pored toga dobila sam kaznu. Niko nam nikada nikakav ugovor nije dao, niti nas obavestio o samom procesu plaćanja. Ovo je čista pljačka- kaže naša sagovornica.

I zaista, nigde nije navedeno, niti smo mi mogli da pronađemo, koji su uslovi plaćanja za građane i gde mogu da se obaveste o tome.

Ranije smo pisali da po novoj Odluci koju je odobrio Grad Prokuplje, koncesionar “Demetra AB” u slučaju parking ima apsolutnu, da kažemo vlast, jer ne daje građanima mogućnost ni minut da su na parking mestu,a da prethodno nisu ukucali kartu, što je u svakom drugom gradu uobičajano, barem pet minuta tolerancije. To se kosi sa pravilima saobraćaja, ali u ovom gradu sve može, a lokalna samouprava čak i ne pokušava da zaštiti svoje građane.