PREDSEDNIK SKUPŠTINE LAZIĆ, GRADONAČELNIKA JOŠ NEMAMO

2 min čitanja
PREDSEDNIK SKUPŠTINE LAZIĆ, GRADONAČELNIKA JOŠ NEMAMO
Konstitutivna sednica Skupštine grada Porkuplja, foto:ProkupljePress.com

Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Prokuplja sa 40 glasova za predsednika Skupštine u ovom sazivu je izabran Dejan Lazić, kojem je ovo treći mandat na tom mestu. Na sednici je bio 51 odbornik, pa se tokm glasanja pokazalo da su tri listića nevažeća, a osam je bilo protiv.

Podršku Laziću javno su dali dobornici SPS, jer je predsednica GrO SPS Gordana Jankovića za skupštinskom govornicom to i rekla. Iz koalicije „Srbija protiv nasilja“, dva od deset odbornika, nisu prisustvovala sednici, a za govornicom su iz ove koalicije najavili da će glasati protiv Lazićeve kandidature za ovu funkciju. U sali je bilo i tri odbornika Zavetnika i dva odbornika POKS, ali kako je glasanje bilo tajno, mi zvanično ne znamo ko su nevažeći a ko protiv. Ipak, primetno je bilo da su oba odbornika POKS podržala sve odluke i rpedloge vladajuće SNS koalicije „Srbija ne sme da stane“

Zamenik predsednika Skupštine je Ivica Spasić iz Srpsko-Ruske stranke, kojeg je predložio upravo Lazić.

Na žalost, iako je najavljeno, nije se birao gradonačelnik i ta tačna je povučena sa dnevnog reda ovog zasedanja. To bi trebalo da znači da će i dalje na snagu da bude Privremeni organ, u kojem sedi i izabrani predsednik Skupštine Dejan Lazić.

Zanimljivo je da je ova sednica bila prilično burna, pre svega zbog odbornika koalicije „Srbija protiv nasilja“ i nije trajala kao u ranijem sazivu pola sata. Pominjale su se i nekakve diplome, žustro govorilo, ali je ipak privedena kraju. Njome je kao najstariji odbornik predsedavao Milosav petrović (SNS).

-Mi smo odmah rekli da ne podržavamo Laziće, jer je on deo prethodne vlasti koja je rasprodala naš grad. Ova Skupština je običan cirkus, koji služi samo da potvrdi sve nakaradne i komrpomitujuće odluke naprednjaka. Naravno, ukazivaćemo na sve njihove nezakonite radnje, truditi se da zaptitimo građane Prokuplja od daljeg lopovluka i bahaćenja naprednjaka, ali smo mi, kao što se i na ovoj sednici videlo, manjina- prokomentarisao je Slaviša Momčilović (DS) odbornik u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ i predsednik GrO DS u Prokuplju.

                            KODEKSA OBLAČENJA NEMA

Sem nekolicine odbornika, ostali su nekako čini se, kao sa ulice došli. U patikama, čizmama do kolena, farmerkama, jaknama….. bez osnovnog kodeksa oblačenja, koji zahteva Skupština. Ne treba zaboraviti da je ovo najvažniji deo funkcionisanja jednog grada, zajednice, pa neko poštovanje prema tome mora da postoji. To (ne)poštovanje se između ostalog pokazuje i prema građanima, koji su na izborima birali svoje predstavnike u Skupštini.

OVAKO IZGLEDAJU ODBORNIČKE SNAGE

Najveći broj odbornika, od 55 koliko ima Skupština grada Prokuplja ima SNS ukupno njih 35. Srbija protiv nasilja ima deset odbornika, a SPS svega pet. Zavetnici imaju tri odbornika, a POKS ima dva.