OTVOREN KONKURS ZA SVETOSAVSKU POVELJU

1 min čitanja
OTVOREN KONKURS ZA SVETOSAVSKU POVELJU
Toplički okrug, foto:ProkupljePress.com

Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelјe najistaknutijim pojedincima i institucijama iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere. Konkurs na kome će moći da se predlažu najbolјi i najzaslužniji pojedinci ili institucije otvoren je do 19. januara 2024. godine.

Ovo prestižno priznanje, kako se navodi na sajtu Topličkog upravnog okruga, ima za cilј da nagradi one pojedince i organizacije koje su svojim izuzetnim doprinosom obogatile život u Topličkom okrugu i šire, a kako bi se osigurala najbolјa selekcija, postavlјeni su jasni kriterijumi koje nominovani treba da ispunjavaju.

Poželјno je da su pojedinci i institucije doprineli afirmaciji Topličkog okruga, čineći ga prepoznatlјivim i priznatim u širim prostorima, a kandidati se moraju biti prepoznati u javnosti kao humanisti, osobe koje se ističu nesebičnim delovanjem, da odražavaju ideje, čine i žive u duhu Svetog Save, kako bi zaslužili priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelјa.

Svi zainteresovani pozivaju se da uz obavezno obrazloženje predlože kandidate do 19. januara 2024. godine Topličkom upravnom okrugu na adresu: Toplički upravni okrug, Ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplјe, ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.

Oznake: