BUDŽET GRADA 2,089 MILIJARDE DINARA, SLEDE NOVE PRODAJE

2 min čitanja
BUDŽET GRADA 2,089 MILIJARDE DINARA, SLEDE NOVE PRODAJE
U gradu podno Hisara opet problem sa smenama u osnovnim školama, foto:ProkupljePress.com

U Službenom glasniku Grada Prokuplja objavljeno je da je planirani budžet za 2024. godinu 2.089.402.464 dinara, a da su planirani rashodi u ovoj godini 2.140.902.464 dinara. Neraspoređeni višak iz ranijih godina je 51,5 miliona dinara.

Prema planiranom, kao i ranijih godina veći deo budžeta ići će na plate zaposlenih, više od 592 miliona dinara, ali i na održavanje zgrada i objekta. Tako će za stavku gradonačelnik i plate biti odvojeno 12 miliona dinara.

Planirani su na primer novi prozori u Kulturno-obrazovnom centru Toplica koji je u kada je SNS preuzeo prostor bivšeg radničkog univerziteta preseljen u zgradi Doma kulture. Prozori su relativno novi na toj zgradi, kao i one stolice koje su nedavno zamenjene, ali….menjaće se opet izgleda.

Kreće, barem prema planiranom i ureženje Narodne biblioteke „Rade Drainac“.

U planu je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju zgrade Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, pa još novca za zgradu Zdravstvenog centra koji se gradi, a dosta para odlazi i na putovanja i „posebne ugovore“ za ustanove, preduzeća, funkcionere, Skupštinu grada.

U ovoj godini prodaće se još dosta toga, jer je planirano da samo od prodaje zemljišta budžet bude bogatiji za 40 miliona dinara,a za prodaju nepokretnosti dobiće se 32 miliona dinara, prema predviđenom planu.

Za turizam daće se skoro 13 miliona dinara, a najviše nas košta komunalna delatnost koja je planirana sa 117,6 miliona dinara. Za opšte usluge lokalne samouprave ići će 1,3 milijarde dinara, a najmanje će koštati lokalni ekonomski razvoj sa 200.000 dinara. Za poljoprivredu će se izdvojiti 4,7 miliona dinara, a za zaštitu životne sredine svega milion dinara. U sport će se uložiti skoro 50 miliona, a zarazvoj  kulture i informisanje 150,7 miliona dinara.

Sve u svemu, i ove godine, za budžet grada ne može se reći da je razvojni.