Bacio molotovljev koktel jer mu uginuo pas

1 min čitanja
Bacio molotovljev koktel jer mu uginuo pas
Osnovno javno tužilaštvo, foto:ProkupljePress.com

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, Osnovno javno tužilaštvo u Prokuplju je dalo predlog sudiji za prethodni postupak da odredi pritvor do trideset dana D.J. (30) iz okoline Stare Pazove, nakon saslušanja koje je obavljeno u OJT Prokuplje.

On je preksinoć, kako smo to već pisali, bacio zapaljenu bocu sa benzinom u pravcu lokala kod jedinog semafora u gradu. Na sreću, nema povređenih ni materijalne štete, jer je zapaljiva materija pogodila stub,a ne portal.

Prema nezvaničnom podacima do kojih smo došli D.J. je to učinio, jer vlasnici lokala imaju pansion za pse u kojem je bio i negov pas jedno vreme. Kasnije, kada ga je preuzeo, pas je preminuo, pa nije ni platio čuvanje, a onda se odlučio i na ovo.

Osumnjičeni je zaposlen u jednoj prokupačkoj fabrici.

Za ovo krivično delo, koje je kategorisano po članu 278 stavu 1 Krivičnog zakonika Srbije zaprećena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, uz novčanu kaznu.

Nikom nije jasno zašto je bacio molotovljev koktel
Sinoć oko 23 sata u Ulucu Ratka Pavlovića na jedan lokal, kako smo već pisali, D.J. (30) iz okoline Stare Pazove bacio je molotovljev koktel. Ubrzo je uhapšen. Na sreću, veće štete nema, ali se u tom delu grada svi zgranuti. Nikom nije jasno zašto je svima njima nepoznat