NOVI BROJ MEDICINSKOG ČASOPISA

1 min čitanja
NOVI BROJ MEDICINSKOG ČASOPISA
Treći broj časopisa, foto:printscreen

Novi broj jedinog topličkog medicinskog časopisa, treći po redu u ovoj godini “ACTA MEDICA HAMMEUMI” je ugeldao svetlost dana. I ovoga puta iza njega stoji ogranak Srpsko lekarskog društva u prokuplju.

Časopis je u elektronskoj formi postavlјen na sajtu SLD Prokuplje.  https://www.sldprokuplje.rs/AMH/amhnovo.html

Dostupan je i u štampanom izdanju.

-I kao što je prof. dr Milan Milisavlјevića divno rekao u uvodnoj reči za ovaj broj:   “Skroman   početak,   praćen   velikim   radom   i   entuzijazmom  svih koji učestvuju u radu časopisa, ogleda  se   vidnim napredkom u kvalitetu svakog sledećeg broja našeg časopisa. Spektar   raznovrsnih   radova   i   prikaza   iz   oblasti   medicinskih   nauka oplemenjen   je   u   svakom   broju,   posebno   značajnom   analizom   istorijski   važnih dešavanja u medicinskoj delatnosti u Toplici.” Zahvalјujemo se svim koleginicama, kolegama i saradnicima, koji su dali doprinos da naučni časopis naše Podružnice bude ovako reprezentativan- kazao je predsednik SLD Prokuplje dr Srđan Mijatović.

On objašnjava da su članci izuzetno zanimljivi, te da ovaj časopis mogu da čitaju svi. Pored strulnih tekstova u njemu je jop jedan članak o istorijatu medicine u prokuplju, nastavak započete serije tekstova. Ovoga puta o dr Božidaru Milosavljeviću Čamparu. U prošlom je objašnjen život dr Dimitrija Kalijadisa.