NOVOGODIŠNJA MAGIJA IZ DRAGANINIH RUKU

2 min čitanja
NOVOGODIŠNJA MAGIJA IZ DRAGANINIH RUKU
smart

Dragana Đorđević iz Prokuplja naravila je pravo malo carstvo vilenjaka, a sve u susret praznicima koji dolaze. Iako su savršeni, svaki poseban na svoj način, njihovo pravljenje nije baš lako. Ipak, kada neko nešto voli, dolazi do cilja. Najlepše u svemu je što zapravo ne možete da verujete od čega su napravljeni.

-Od prošle godine razmišljam o ovom vilenjaku. Gledam poslednjih dana izloge prodavnica, sakupljam ideje i tako je krenulo. Uzela sam plastični balon i obukla ga. I tu odeću sam pre neki dan videla u sekend hend prodavnici. Male farmerice i mali džemperić, prosto su me zvali da ih kupim- objašnjava Dragana od čega je napravljen savršeni vilenjak koji je visok 75 centimetara.

Kada je obukla balon, sve je bilo lakše. Nogice su napravljene od folije, a glava je zimska kapa napunjena vatom. Vilenjak ima niz detalja koji su dodati sa velikom ljubalju koju Dragana ima prema ovim čarobnim novogodišnjim bićima kojima s enajviše raduju deca.

-Ne prodajem, samo ih pravim iz zadovoljstva i delim deci koja su mi draga. Ovih dana napravila sam još dva manja, jednog od flše, drugog od tegle. Sve se može upotrebiti, samo ako umemmo da maštamo- dodaje naša sagovornica.

Kaže da nema puno vremena da se ovome posveti, ali eto, ove godine rešila je da pravi vilenjake u svakom slobodnom trenutku.

-To me opušta, čini srećnom i raduje. Za mene je sve to magija koju nisam imala kada sam bila mala. Tada nisma imala od koga da prepišem ideje, a sada je internet pun mogućnosti- objašnjava ona.

Dragana pravi magiju i sa uskrnjim jajima. U njenim rukama oni postaju živ svet crtanih filmova i potpuno su drugačija od onih na koja smo navikli. Ipak, da vam ih pokažemo, sačekaćemo Uskrs- A do tada, potrudite se da kao i Dragana pronađete svoj čaroban svet i magiju koja će vas uvesti u praznike koji dolaze.