NJIMA SVAKA KIŠA DONOSI PAKAO

2 min čitanja

Stanovnici prokupačke ulice Milka Protić Lina godinama su na muci jer ova dugačka ulica još nije asfaltirana, a svaka kiša dovede do plavljenja ne samo ulice, već i mnogih kuća koje su u njoj. Obraćali su se, kako kažu, nebrojeno puta da se ulica asfaltira lokalnoj samoupravi, obećaju im, ali na kraju od toga ne bude ništa. Uvek pre izbora im malo dovezu rizlu, posipaju i odu. I upravo ta rizla podigla je nivo same ulice, pa voda sada ulazi u kuće i plavi podrume. Poslednji put su pisali peticiju lokalnoj samoupravi u januaru ove godine, ali još uvek nema nikakvog odgovora iz lokalne samouprave.

-U ovoj ulici ima 200 ljudi, od čega je sigurno pedesetak dece. Stalno pišemo, oni obećavaju i na kraju ništa. Dovezu nam rizlu pred izbore, ona se brzo spere i čak je stvorila nekim komšijama ozbiljne probleme, jer se sada sva voda koja padne sliva u njihova dvorišta. U susednoj ulici asfaltirali su i deo koji ide do svega dve kuće, bukvalno deo livade, a nas zaobilaze- jadaju nam se stanovnici ove ulice.

Njihova dvorišta više ne mogu da se urede, pa tako u jednom vlansik ni valstito vozio ne može da parkira, jer mu je voda odnela kompletni prilaz i deo dvorišta koji je uredio. U drugoj kući još uvek se crpi voda koja je prodrla u podrumski prostor.

-Kada padne kiša, blato je bukvalno do kolena. Ne može se proći. Više ne znamo šta da radimo- kaže Aleksandar Stanković iz ove ulice.

Najgore prolazi Blagoje Vidosavljević, kojem se sva atmosferska voda sruči u podrum.

-Pogledajte zidove, sve se ljušti. Evo još uvek rade pumpe kojima ispumpavam vodu od poslednje kiše. Naša ulica je velika i ironija je na primer što su okolne asfaltirane, čak i neke manje a naša ne- očajan je ovaj čovek dok nam pokazuje šta mu je vdoa učinila od podrumskih prostorija.

Ona ozbiljno preti i da mu uruši temelj kuće.

Vidosavljević dodaje da su u urbanizovanom delu grada, te da su se čak svi odrekli delova svojih placeva kako bi ulica bila dovoljno široka da se asfaltira.

Ukoliko im se ne reši problem, stanovnici najavljuju da će preduzeti radikalnije korake.

Član Gradskog veća grada Prokuplja Miladin radoičić kaže da su upoznati sa problemom ove ulice, da je ona bila u planu da se asfaltira, ali da je došlo do pravnoimovinskih problema. U pitanju je jedna kuća koja još uvek nije rešena i čiji su naslednici lica koja ne žive u njoj i imaju psihičkih problema.

-Ne može da se menja plan koji je već napravljen, dok se ne donese novo rešenje i srede ti imovinskopravni odnosi. Dok to čekamo, kontaktirali smo i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ da se zamene vodovodne cevi, jer i to mora da se uradi, kao i deo kanalizacionih cevi. U planu je sve to. Kada se završi taj posao, stići će i rešenje o promeni plana, pa će se asfaltirati ova ulica- objašnava i obećava Radoičić, koji nije precizirao vreme u kojem će se posao završiti.

U sličnoj situaciji je i Užička ulica koja je nedaleko do ove. I oni su bez asfalta, pisali su više puta, ali ništa. Imaju problem i sa  dvorištima koja su napuštena, pa se ne održavaju, kao i sa psima lutalicama. Oni su rešili da se obrate komunalnoj inspekciji, barem da se reše problemi sa ogromnim rastinjem i psima lutalicama.


0


0

The post NJIMA SVAKA KIŠA DONOSI PAKAO appeared first on Prokuplje press.