NAKON ŠEST GODINA PRVA PRESUDA ZA PAJČETOVU NESREĆU

2 min čitanja

Nedavno je nakon stravičnog događaja 4.juna 2017. godine kada je u saobraćajnoj nesreći kod Plehanih kuća Dragi Stojković Pajče zadobio povrede opasne po život zbog kojih je preminuo u niškom Kliničkom centru 7.jula 2017. godine, konačno doneta prva nepravosnažna presuda za krivično delo teško delo protiv bezbednosti koje je prema ovoj presudi počinio M.M. (57) iz Prokuplja. Ukupno je prošlo šest godina od stravičnog događaja, do prve nepravosnažne presude.

On se tereti da se svojim vozilom marke „bmw“ u tom momentu „nije pridržavao saobraćajnih propisa, te je ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život i telo ljudi“. Prema prvostepenoj presudi M.M. je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine, koju će izdržavati u kućnim uslovima. Istovremeno su mu izrečene i mere bezbednosti. Na ovu odluku, okrivljeni ima pravo žalbe.

Ovo lice je drugooptuženi u postupku koji je prvo vodio Viši sud u Prokuplju. Prvooptuženi je bio Dragan Milošević koji je preminuo 22. februara 2019. godine. Tada je slučaj prebačen u osnovni sud u Prokuplju, gde je ovo treći sudija koji trenutno vodi slučaj. Ukupno je promenjeno pet sudija od samog događaja.

Dragi Stojković Pajče bio je  najpoznatiji fotograf u Prokuplju. Njega je tog kobnog dana van kolovoza udarilo vozilo marke “jugo 45” kojim je upravljao Dragan Milošević. Od siline udarca Pajče je bačen na parkiran kombi i tom prilikom je zadobio povrede opasne po život, usled čega je i preminuo 7.7.2017. godine u niškom Kliničkom centru.  

U momentu ove stravične nesreće koja je potresla čitavo Prokuplje, vozilo marke „jugo“ je preticalo svadbenu kolonu. Vozač “juga” je zadobio manje telesne povrede , a u momentu nesreće je imao 1, 4 promila alkohola u krvi.

Drugooptuženi M.M. je svojim vozilom “bmw” u tom momentu započeo radnju skretanja iz ulice ka dvorištu jedne porodične kuće i pritom se nije uverio da tu radnju može izvršiti bezbedno. Tada je svojim autom ušao u putanju kretanja “juga” i ostvaren je kontakt između vozila. To je dovelo do toga da “jugo” udari u Pajčeta koji je stajao na trotoaru i snimao svadbenu kolonu.


0


0

The post NAKON ŠEST GODINA PRVA PRESUDA ZA PAJČETOVU NESREĆU appeared first on Prokuplje press.