Nezamenljiv: Lazić je vozač saniteta i večiti predsednik Skupštine

3 min čitanja
Nezamenljiv: Lazić je vozač saniteta i večiti predsednik Skupštine
Dejan Lazić na konstitutivnoj sednici, foto:ProkupljePress.com

Dejan Lazić, aktuelni predsednik Skupštine grada Prokuplja jedan je od onih ljudi koji se dugo već drži na toj funkciji. Svoju političku karijeru obeležio je učlanjenjem u SNS, a mi nemamo podataka da je ranije bio član neke stranke. Za svoju lojalnost nagađen je funkcijom prvog čoveka Skupštine, kao vkv majstor, odnosno serviser klima uređaja, te je već treći mandat tu.

Ipak, Lazić nije samo funkcioner, on je i vozač saniteta u do skora Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ koja je postala deo Zdravstvenog centra Prokuplje, ali zapravo nema ni dan rada na tom poslu, koje je zamrzao.

O tome da je on kao predsednik Skupštine tada opštine Prokuplje postao vozač saniteta, pisale su sve novine 2018. godine kada je i raspisan konkurs u bolnici, te je od svih kandidata baš Lazić bio najbolji i dobio je ovaj posao. Uz javni funkciju, dakle, dobio je i posao na neodređeno vreme, odnosno za stalno. To mu je uspelo tako što je sa mesta predsednika skupštine sa punog, prešao na 30 odsto radnog vremena. Zatim je potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa je nakon nekoliko radnih dana, zamrzao to mesto i ponovo se vratio na stalni rad u Skupštini.tačno je 1. juna 2018. godine dobio posao u Bolnici, a već 4. juna iste godine je zamrzao to radno mesto, koje mu je “bilo neophodno”. Interesantno je da je zamrzao i probni rad na mesto vozača saniteta, pa još dakle ni posle šest godina nije barem to završio. I onda, 18. juna 2018. godine Lazić se vratio u skupštinsku fotelju sa punim radnim vremenom. Dakle, trebalo mu je svega 18 dana da sve ove rupe u zakonu iskoristi i postigne cilj.

U međuvremenu je on, kako saznajemo, sa trećeg stepena srednje škole, obavio doškolovavanje, pa podigao nivo svog obrazovanja, ali za to nemamo potvrdu, iako smo 90 odsto sigurni da je tako.

Lazić, kao nezamenljivi predsednik Skupštine grada Prokuplja je jedan od ljudi, koji je pokrivao sve odluke lokalne vlasti, provlačeći ih kroz skupštinsku proceduru. I to je išlo lako sve do ovih poslednjih izbora, kada je i opozicija sa deset odbornika ušla u skupštinski saziv. Sada mu taj posao ide doduše malo teže, ali naravno SNS sa svojim koalicionim partnerima ima apsolutnu većinu, pa nastavlja da verifikuje sve odluke izvršne vlasti u gradu.

Bivši gradonačelnik uradio slično

Sada već bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine i bio tu do oktobra 2023. godine kada su raspisani prevremeni izbori u Prokuplju, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu kao nastavnik geografije, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno 17.avgusta 2020. godine.

Sa mesta gradonačelnika onda se prebacio na mesto direktora Turističke organizacije Prokuplja, tako da o nastavničkom radu za sada nema ni pomena, ali ga i to mesto čeka.

BIVŠI GRADONAČELNIK OBEZBEDIO POSAO ZA SEBE DANA KADA JE POSTAVLJEN NA TU FUNKCIJU
Sada već bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović, koji je na ovu funkciju stupio 17. avgusta 2020. godine, a prethodno je bio načelnik Topličkog okruga, primljen je u Specijalnoj školi sa domom učenika „Bubanj“ u Nišu kao nastavnik geografije, a ugovor o radu potpisao je dana kada je postao gradonačelnik, odnosno