Odbačena Dobrašinovićeva prijava protiv Aranđelovića

3 min čitanja
Odbačena Dobrašinovićeva prijava protiv Aranđelovića
Boginja pravde, foto:ProkupljePress.com

Više tužilaštvo u Nišu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije odbacilo je krivičnu prijavu Dragana Dobrašinovića, predsednika Uspravne Srbije, koju je podneo protiv sada bivšeg gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa javnom nabavkom za video- nadzor u gradu Prokuplju, kao neosnovanu.

Dobrašinoviću stiglo obaveštenje o odbačaju.

Dobrašinović je 7.decembra prošle godine podneo prijavu.

-Rešenje o odbačaju krivične prijave za razbojničku krađu prilikom nabavke kamera u Prokuplјu! Bez ikakvog obrazloženja, naravno. Očekivano. Ne bi korupcionašima išlo tako dobro da tužilaštvo nije deo koruptivnog lanca. Ili je, možda, u međuvremenu, a, da nam nisu javili, promenjen zakon, pa se preplaćivanje do četvorostrukog iznosa ne smatra krivičnim delom? Ali polako, igraće se još- objavio je na svom Fejsbuk profile Dragan Dobrašinović.

On je za naš portal dodao da je sve u navodima iz krivične prijave u potpunosti tačno i dokazano.

-Tužilaštvo nije čak ni obrazložilo svoje rešenje, što je potpuno normalno, pošto se odluka kojom se krađa do sada neviđenih razmera i neviđene drskosti u Prokuplјu proglašava zakonitom ni ne može obrazložiti- dodao je Dobrašinović.

On se od početka priče o kamerama u Prokuplju i ceni po kojoj su plaćene bavi ovom tematikom I to studiozno. Na kraju su njegova istraživanja rezultirala krivičnom prijavom protiv tadašnjeg gradonačelnika Aranđelovića, ali je eto VJT u Nišu odlučilo da nema elemenata za krivično gonjenje.

KAMERE NAJVEĆA KRAĐA U PROKUPLJU
Uspravna Srbija podnela je Višem javnom tužilaštvu u Prokuplјu krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg gradonačelnika Prokuplјa, Milana Aranđelovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom. Kako kaže predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović, krivično delo je izvršeno zaklјučenjem ugovora vrednog 1.039.176 evra za

Kamere koje kupuje grad za potrebe snimanja na javnim mestima, su u svakom slučaju na sudu neprihvatljive kao dokaz, o čemu smo takođe pisali, nakon mišljenja koje je javnosti predstavio zamenik zaštitnika građana Grada Kraljeva Ivan Petrović.

Kamere u Prokuplju su nezakonite
Ivan Petrović, zamenik zaštitnika građana Grada Kraljeva kaže da su kamere, odnosno video- nadzor koji su postavljale opštine i gradovi u Srbiji, a koje je kupila lokalna samouprava nezakoniti. Istovremeno, sada već bivši gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je njihovom nabavkom izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Petrović koji se ozbiljno