Nesalomivi: uvek u vrhu vlasti!

3 min čitanja
Nesalomivi: uvek u vrhu vlasti!
Nema zajedničke slike, pa je ovo ilustracija, da napomenem! Foto:ProkupljePress.com

Ljudi se menjaju, dolaze i prolaze njihove funkcije, ali ima jedan čovek koji već  više od dvadeset godina uvek ima neku lokalnu funkciju. Doduše nije jedini, pa je vreme da Vas podsetimo ko je to uvek uz vlast!

Vladica Mladenović, sadašnji član Gradskog veća za infrastrukturu je čini se oduvek na vlasti, red zbog stranaka čiji je član bio, red zbog sposobnosti da obavlja važne funkcije u gradu. Tako je on od 2007. godine kada se pojavio bio direktor mesnih zajednica, pa član tada Opštinskog veća, pa posle kraće pauze šef službe za informisanje, a onda zamenik predsednika Opštine, pa opet član Gradskog  veća u prošlom sazivu i evo ga opet na toj funkciji.

Poništavanje konkursa za direktore izazvalo burnu raspravu na sednici Skupštine Prokuplja
Ko je i zašto pogrešio, te se poništavaju konkursi za direktore Javno komunalnog preduzeća „Gradski vodovod“ i Javnog preduzeća za urbanizam i izgradnju Grada Prokuplja, nije utvrđeno, jer većina je odlučila da se on poništi, bez odgovornosti bilo koga. Naprednjake poremetio kandidat za direktoraKonkurs za izbor direktora u Javno komunalnom

Kao takav on se nedavno „proslavio“ po govoru za skupštinskom govornicom, kada je pričao o privatnom životu odbornice DS u lokalnoj skupštini i podsetio nas da je nekada i on bio član DS. Pored dakle toga da je neprevaziđen po funkcionerskom stažu, čak je premašio i bivšeg direktora Vodovoda Radoslava Milenkovića koji je 12 godina bio na čelu ovog javnog preduzeća, on je u politiku ušao 2007. godine, kako nam je sam i potvrdio, u stranci SD (Socijaldemokratija) sada pokojnog Vuka Obradovića. Mi smo mislili, a on tvrdi da nije kasnije prešao u jedan od ogranka nakon cepanja. Jeste ili nije, nije važno, jer se nakon toga učlanio i u DS. I tu je potrajao, ali ga je cepanje DS njega odvelo u Tadićevu Socijaldemokratsku stranku Srbije. Po imenu, reklo bi se prirodno nakon Obradovića. I tu nije stao, jer je sada član SNS u Prokuplju.

Mi smo Mladenovića pozvali, on nam jeste potvrdio ovaj svoj politički put, ali nije želeo dalje da komentariše o svojim idealima.

U vrhu, odnosno ovako ili onako, o našim sudbinama odlučuje i Filip Jovanović. On je doduše politički nezanimljiv, barem što se broja stranaka tiče slab. Nakon Veljine stranke Nova Srbija postao član samo SNS. Do 2021. godine u dva navrata bio je odbornik u lokalnoj skupštini, a od te godine je ušao i u funkcionere. U dva mandata većnik, pa dva puta zaemnik gradonačelnika.

I treće ime koje se godinama već proteže na političkoj sceni u Prokuplju je Ivan Petrović. Po prvi put ima javnu funkciju, član Gradskog veća za sport, ali je čini se uvek bio tu negde. Znamo ga kao šefa Narodne kancelarije, šefa službe za informisanje, komunalnog inspektora. Sada većnik. Njegov politički život počinje u OTPOR-u odakle su i mnogi drugi potekli. Bio je, potvrdio nam je Petrović simpatizer SPO, ali je ozbiljno bio aktivan kao deo Liberala Srbije Dušana Mihajlovića. Nakon te starnke ulazi u DS, a onda će biti i deo inicijativnog odbora Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića. I sada je u SNS. I on nam je potvrdio da je tako izgleda njegov dosadašnji put.

I zašto Vas ovo podsećam?

Zato što kada neko kaže za skupštinskom govornicom, ili kao opravdanje za neuspeh ili jednostavno kao etiketu:“Za sve su krivi oni žuti“ „Da nije bilo žutih...“ , „Vi žuti ste nas dovde doveli...“ , „Vraćamo i plaćamo dugove žutih“ treba da se malo prisetimo ko su bili ti „žuti“ .

Ali, vreme čini svoje, brzo se sve zaboravlja...

Biljana Roganović

P.S. Da dodam, imali su priliku da prokomentarišu ovaj tekst, ali nisu hteli. Naknadne komentare NE OBJAVLJUJEMO!