Novo nadmetanje za iste lokale

1 min čitanja
Novo nadmetanje za iste lokale
Evo ovako je izgledala letos, foto:ProkupljePress.com

Nova pijaca izgleda da nije opravdala tri miliona evra koji su u nju uložena, jer nisu svi lokali izdati, pa je Grad Prokuplje objavio novi javni oglas davanja u zakup više lokala na prostoru pijace. Tako se opet nudi tri magacina i devet poslovnih prostora. Ugovorna obaveza je na godinu dana, uz mogućnost produženja ugovora.

Početni iznos zakupnine je 587,50 dinara po metru kvadratnom, mesečno.

Za magacinske prostore, mogu konkurisati lica koja su već zakupila poslovne prostore na ovoj lokaciji i lica koja se javlјaju za neki od poslovnih prostora iz ove odluke. Zakupac poslovnog prostora je u obavezi da koristi poslovni prostor  u skladu sa namenom za koju se izdaje u zakup i poštuje sve ugovorne obaveze i rokove iz zaklјučenog ugovora o zakupu.

 Razgledanje predmetnih nepokretnosti obaviće se 17.04.2024. u 10.00 časova uz prethodni zahtev Komisiji najkasnije do 16.04.2024. do 14.00 časova.

 Za sada su samo zakupljena par lokala, od ranije prošlogodišnje licitacije, a od silnih tezgi jedva da trećina je aktivna subotom.

 Prodavci koji su tu ranije su se u više navrata žalili se na loše uslove, kišu koja im zbog visine stubova kvasi robu, na lošu struju.....

 Iako su lokali u početku imali svoju određenu namenu, mesara, apoteka i slično, na kraju se odustalo od toga, jer su se predomislili najamnici u najavi.

 Hoće li sada Grad Prokuplje imati više sreće, ostaje da se vidi.

I tako "svemirski brod", odnosno kako su najavljivali čelnici lokalne samouprave najsavremenija pijaca u Srbiji, koji je otvorio Aleksandar Martinović i zbog čijeg dolaska su prodavci za dva dana preseljeni, a posle se sve dovršavalo, izgleda da je totalno promašena investicija.

DEMETRA AB uzima kajmak

Ova pijaca, kao i ostale dve u gradu, data je preduzeću "Demetra AB" na korišćenje, odnosno novac od zakupa tezgi ide njima.