Nedostaju mi porodica i prijatelji, ali takav je život sportiste

3 min čitanja
Nedostaju mi porodica i prijatelji, ali takav je život sportiste
Pavle Perić, foto:Cisterna volley.com

Najviše volim kada igarm za reprezentaciju, branim boje svoje zemlje. Većeg zadovoljstva nema od onog kada si na terenu i krene himna. Svi, pa i ja tada dajemo više od 100 posto svoje snage, jer se borimo za nacionalni grb. Tada svi problemi nestaju, sve povrede, svi bolovi- objašnjava naše gore list Pavle Perić (25) reprezentativac Srbije i trenutno igrač italijanskog kluba u Ćisterna volej kraj Rima.

Odbojkaš kao on zna da se za uspeh treba žrtvovati i da se on ne postiže bez marljivog rada ii odricanja.

-Nedostaje mi Prokuplje, nedostaju mi najviše porodica i prijatelji iz detinjstva i svaki trenutak slobodnog vremena koristim da budem sa njima. Ipak, tih trenutaka je malo, ali to je sastavni deo ovog života- priznaje Perić.

On će ovu sezonu završiti u Italiji, zemlji koja je najbolja u odbojci i kako je objasnio to je za njega ogromno iskustvo. Sledeća sezona, biće neki drugi klub.

-Leto je rezervisano za reprezentaciju. Sledi Nacionalna liga za plasman na Olimpijskim igrama i misli da će Srbija uspeti da se kvalifikuje, jer je njoj mesto na OI. Svi u timu, daćemo sve od sebe, čak i više od onoga što mislimo da možemo- poručuje Perić.

Njegov put do vrha, na kojem je počeo je, priseća se on, sasvim slučajno kada je u OK „Topličanin“ počeo da trenira u 6. razredu osnovne škole. Ubrzo je prešao u MOK „Topličanin 97“ i zatim u Vojvodinu.

-Moram da istaknem da od svega ne bi ništa bilo da nisam imao vrhunske trenere. Prvo Aleksandra Mladenovića Fildžu, a zatim u MOK „Topličanin 97“ Božidara Jovića i Miladina Radoičića. Oni su me naučili svemu što treba da se zna i još uvek koristim to znanje. Do neba im hvala na svemu- iskren je Perić koji nosi lepe uspomene iz prokupačkih odbojkaških klubova.

Pavle Perić u kaciji, foto: Cisterna volley

Kada je upisao srednju školu u Nišu, nastavio je da trenira, ali je na jednom treningu došao sada njegov menadžer Miomir Krasić koji mu je ponudio Vojvodinu i tako je Perić tamo proveo sedam godina, igrajući u svim kategorijama. Vojvodina je tada osvojila pet puta prvenstvo i igrali su u Ligi šampiona.

-Kada sam bio drugi razred srednje škole, prvi put sam dobio poziv za reprezentaciju. Nikada nisma bio srećniji. To je bio dokaz da se moj trud isplatio. I nadalje svake godine igrao sam u reprezentaciji, evo četiri ukupno. Zauvek ću da volim, bez obzira gde bude, boje svoje zemlje i naš dres- emotivno dodaje Perić.

A njegova profesionalan karijera je nekako prekretnicu imala 2021. godine kada je juna potpisao ugovor za grčki Olimpijakos i tu sezonu odigrao. Zatim je došao ugovor sa turskim klubom Fenerbahčea i sada je u Italiji. Plan je da se priključi jednom poljskom prvoligašu, kako prenose poljski mediji, ali Perić još uvek to ostavlja otvorenim.

I tako, iznedri ovo naše Prokuplje velike sportiste.

Ipak, uvek se sete svoga grada, a uz njihovo ime ide i Prokuplje. O njemu se priča i pronosi glas i pamti se po vrhunskim ljudima. Perić je jedan od onih koji su ambasadori ovog malog grada na reci Toplici.