NE REŠAVAJU ODRON, NEMAMO RASVETU…

1 min čitanja

Stanovnici Gornje Draganje, po gruboj proceni njih oko dve stotine, su građani drugog reda, jer kako drugačije objasniti nebrigu lokalne samouprave prema njima, a obzirom da već više godina nemaju uličnu rasvetu u dužini od 500 metara, a niko nema ni namere da popravi odron koji je nastao nakon poslednjih junskih poplava.Oni su očajni, jer su se prvo obratili Javnom preduzeću “Srbija putevi”, ali su dobili odgovor da je reč o putu koji pripada, barem što se održavanja tiče, lokalnoj samoupravi.

I dok u Gradskoj kući ćute i žmure na silne probleme ne samo rpigradskih, već i gradskih naselja, bezbednost stanovnika ovog prigradskog naselja je ozbiljno ugrožena.

Reč je o odronu koji je nastao na delu puta od bivše fabrike FOM do Gornje Draganje. Nakon junskih poplava načinjena je velika šteta, portporni zid koji je urađen je odnet, a odron je uništio i pešaku stazu, koju nojviše koriste deca na putu do škole. Ograda koja postoji samo visi u vazduhu, jer je beton koji je napravljen nakon poplave 2016. godine urađen “tako stručno” da ga je vrlo lako odnela prva poplava.

-Niko ne čuje naše molbe i apele, a prvenstveno je reč o bezbednosti dece, koja svakodnevno pešice prelaze ovu deonicu. Mi zaista ne tražimo ništa, znamo kakva je situacija, ali ovo je prevršilo svaku meru, niko ne želi ni da proba da reši problem, odnosno sanira odron- jadaju nam se stanovnici Gornje Draganje, koji strahuju od nove poplave, jer će im ona, verovatno, kao i 2016. godine zauvek prekinuti put i jedinu vezu sa Prokupljem.

Oni apeluju na nadležne da saniraju odron, odnosno da se napravi portporni zid koji će da spreči dalju havariju.

Istovremeno, već godinama u dužini od 500 metara nema rasvete. Problem je nastao kad aje reka Toplica odnela jednu od bandera i više nikada niko nije ni probao da ponovo drugu postavi.

I tako u mraku, bez adekvatne staze, deca i svi stanovnici Gornej Draganje svakodnevno koriste ovu trasu, a oni koji su nadležni za rešavanje problema ćute.

Možda se sad i sete, idu izbori….


12


1

The post NE REŠAVAJU ODRON, NEMAMO RASVETU… appeared first on Prokuplje press.