U ŠKOLAMA BEZ TEŽIH OBLIKA NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA

1 min čitanja

U oktobru mesecu u školama na području koje pokriva Policijska uprava Prokuplje nije bilo težih oblika narušavanja javnog reda I mira I vršenja krivičnih dela u zonama škole- navodi se u policijskom saopštenju.  Kako je opisano, na području PU Prokuplјe nalazi se 21 matična škola sa 47 isturenih odelјenja.

-Policijski službenici PU Prokuplјe u toku meseca oktobra preduzimali su mere na bezbednosnom pokrivanju škola na području PU Prokuplјe. Radi sprovođenja adekvatnog obezbeđenja, pripadnici policije nastavili su saradnju sa predstavnicima škola, a u cilјu povećanja bezbednosti u školama, posebno učenika. Do sada nije bilo evidentiranih težih oblika narušavanja Javnog reda i mira i vršenja krivičnih dela u zonama škole- kažu u prokupačkoj policiji.

Pripadnici Policijske uprave u Prokuplјu sa predstavnicima škola nastavili su u mesecu oktobru da sprovode projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“ za učenike petog i sedmog razreda na temu „Prevencija vršnjačkog nasilјa u realnom i digitalnom okruženju“ i za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola na teme „Bezbednost dece u saobraćaju“ i „Bezbednost dece u vanrednim situacijama“.

Cilј navedenog projekta je podizanje svesti učenika i mogućnost rešavanja konflikta bez nasilјa i jačanje školskih timova za sprečavanje vršnjačkog nasilјa.


0


0

The post U ŠKOLAMA BEZ TEŽIH OBLIKA NARUŠAVANJA JAVNOG REDA I MIRA appeared first on Prokuplje press.