NASILJE NE SME BITI NAČIN REŠAVANJA POLITIČKIH NESUGLASICA

1 min čitanja

Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici u Prokuplju izražava duboko žaljenje povodom nedavnog požara koji se dogodio na privatnom posedu predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju, gospodina Slaviše Momčilovića, u selu Jugbogdanovac kod Prokuplja.

U noći između četvrtka i petka, 17. novembra, došlo je do izbijanja požara koji je zahvatio dvorište i uništio 12 atomizera, prouzrokujući značajnu materijalnu štetu procenjenu na preko 50.000 evra. Smatramo da je ovo ozbiljan incident, teško narušavanje privatne imovine i ugrožavanje bezbednosti.

Ovim putem apelujemo na nadležne organe, pre svega policiju, da sprovedu temeljnu istragu i identifikuju odgovorne za ovaj incident. Ne prejudiciramo krivicu bilo koga dok se ne obavi potpuna i nepristrasna istraga. Pozivamo sve građane da sarađuju s organima reda kako bi pravda bila zadovoljena.

Izražavamo solidarnost sa gospodinom Momčilovićem i njegovom porodicom u ovim teškim trenucima. Nasilje i uništavanje imovine ne smeju biti prihvatljivi načini rešavanja političkih nesuglasica. Pozivamo sve političke aktere da se suzdrže od izjava koje bi mogle doprineti dodatnoj polarizaciji i tenzijama.

Očekujemo da će istražne vlasti brzo i transparentno delovati u cilju utvrđivanja činjenica i privede pravdi one koji su odgovorni za ovaj incident. Srpska stranka Zavetnici ostaje posvećena principima demokratije, vladavine prava i mirnog političkog delovanja.

 Gradski odbor Srpske stranke Zavetnici u Prokuplju


7


2

The post NASILJE NE SME BITI NAČIN REŠAVANJA POLITIČKIH NESUGLASICA appeared first on Prokuplje press.