ŽIVIMO U ZEMLJI NASILJA

3 min čitanja

Živimo u zemlji nasilja, u kojoj u na udaru pošteni građani, koji ne mogu da s eoslone na zakone i Ustav Repubike Srbije, jer je ovo država bezakonja, zaključak je okupljenih narodnih poslanika SSP i DS koji su danas obišli predsednika GrO DS u Prokuplju Slavišu Momčilovića i njegovo dvorište u kojem je za sada nn počinilac zapalio 12 atomizera i pričinio mu štetu od preko 50.000 evra. Ovom prilikom se okupio i određeni broj građana, koji su želeli da pokažu da im je dosta nebezbednog života.

Prisutni su apelovali na istražne organe da u što kraćem roku pronađu izvršioce.

-Ovde nije reč o krađi, već o nameri da se ljudima napravi nemerljiva šteta, da se zaplaše, unese nemir i nespokoj u ovu čestitu i vrednu porodicu- nagalsio je narodni poslanik Srđan Milivojević (DS) i još jednom apelovao na nadležne da u što skorije vreme pronađu počinioca.

On je podsetio o namernoj paljevini kuće Milena Jovanovića u Grockoj, kao i na mnoge druge slične nasilne pritiske i zločine protiv običnih ljudi koje se događaju u Srbiji poslednjih godina.

Govoreći o onom što se dogodilo, oštećeni Slaviša Momčilović je ponovio da nikom nije dužan, da mašine koje su upaljene čak nisu ni osigurane, te da zaista ne zna zašto bi neko ovo namerno uradio.

-Još uvek ne mogu da dođem sebi. Moje dvorište enma ni kamere, nemam ni psa. Nisam mogao ni da sanjam da ovako nešto može bilo kome u Toplici da se dogodi, kamo li meni- kazao je Momčilović ovom prilikom i dodao da već pet dna policijski službenici nisu pregledali snimke nadzornih kamera koje su im predate, a pripadaju njegovom komšiji.

Narodna poslanica Jelena Milošević (SSP) je kazala da živimo u državi u kojoj nasilje već eskalira.

– Nije normalno da nam se ovo dešava, iz kojeg god razloga i vreme je da se zaista ovome stane na put. Ovo je jedno od najvećih nasilja koje smo mi na jugu Srbije imali primera da vidimo- objasnila je Milošević.

Istakla je da su stvorili atmosferu linča, mržnje među građaniam, da se više ne zna kada se bilo ko kreće ulicom šta može da mu se dogodi.

-Zaslužujemo da živimo normalno. Slavišina deca i sva deca zaslužuju da žive bez straha- podsetila je ona.

Poslanik Nenad Mitrović (DS) je napomenuo da bi ovde sa njima trebalo da bude i narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić, jer upravo on je predstavnik građana Prokuplja i Toplice u Narodnoj skupštini.

-On treba da pozove svog šefa, nosioca liste za lokalne i republičke izbore Aleksandra Vučića da upali naš helihopter, koji smo kupili mi građani Srbije, ne da se vozi od utakmice na utakmicu, nego da dođe ovde da smiri strasti, jer svi građani su jednako važni i svima je bitno da budu sigurni- pozvao je Mitrović svog kolegu Laketića.

Narodni poslanici Miodrag Gavrilović (DS) i Sanja Miladinović (DS) koji su se takođe obratili prisutnima su napoomenuli da ne postoji razlog zbog kojeg bi bilo ko u ovoj zemlji doživeo ono što je doživela Momčilovićeva porodica i da je vreme da zakon počinje da se sprovodi.

-S obzirom da sma i ja iz ovog kraja, najbolje znamo kako to izgleda kada se mi suprotstavimo Srpskoj naprednoj stranci i šta nakon toga dobijamo. Ja sam svedok nekog ranijeg perioda, da su naprednjaci došli na vlast nasilje, da su ulazili čak u moju porodičnu kuću 2012. godine, zatvarali radnju mom rođenom bratu, firmu koleginici Milošević, i sada napravili štetu jednom čestitom čoveku- istakla je Miladinović.

Ona je upitala: “Ko je sledeći i šta je sledeće?”

Okupljeni se nadaju da će se istina vrlo brzo saznati, a ako ne, oni će svakodnevno držati konferencije za štampu sve dok se ona ne otkrije.

Slaviši Momčiloviću je za sada nepoznato lice u noći između četvrtka i petka upalo u dvorište privatnog preduzeča i polilo benzinom poljoprivredne mašine, a zatim ih zapalilo. Tom prilikom je izgorelo 12 atomizera,, koji služe za prskanje voća i pričinjena je šteta od preko 50. 000 evra. Požar je primetio vozač automobila koji je prolazio tim putem, te pozvao vatrogasce, koji su na sreću uspeli da spreče dalje širenje vatre na objekat u dvorištu i ostale mašine.

Snimak sa konferencije za štampu možete pogledati an našem fejsbuk nalogu: https://www.facebook.com/Prokuplje123/videos/1401877610752508


6


3

The post ŽIVIMO U ZEMLJI NASILJA appeared first on Prokuplje press.