Najviše ide za fudbal, najmanje za tenis i kik boks

2 min čitanja
Najviše ide za fudbal, najmanje za tenis i kik boks
Evo kao su odlučili! Foto:ProkupljePress.com

Iz budžeta Grada Prokuplja konačno stižu pare za sportske klubove, na koje su svi čekali.

Najviše novca ide za fudbal, i to OFK „Topličanin“ 7 miliona i po 250.000 dobijaju Klub malog fudbala „Dolap“, Klub malog fudbala „Prokuplje“ i Fudbalski klub "Kosovac". Za Rukometni klub „Topličanin“ izdojiće se 6,8 miliona dinara, a za ŽRK "TOpličanin" 4,5 miliona dinara. Za OK "Topličanin" 4.350.000 dinara. Preko milion dinara dobiće i ŽRK „Zopličanin“ kojeg sleduje 4,5 miliona dinara, OK „Topličanin“ nešto manje, odnosno 6,3 miliona dinara, a KK „Topličanin“ će ove godine iz lokalnog budžeta imati 3,1 milion dinara. ŽOK „Topličanin“ dobija 2,3 miliona dinara, a Gimnastički klub „Topličanin“ milion dinara.

Ovo je novac za klubove

Ostali klubovi su ispod milion dinara.

Ipak, nekako najmanje će se finansirati iz lokalnog budžeta teniski klubovi. Za svoje aktivnosti Teniski klub „Topličanin“ dobija samo 100.000 dinara, a Teniski klub „Taktik“ svega 50.000 dinara.

Ovo su oni koji najmanje dobijaju.

Ako se samo prisetimo da TK „Topličanin“ ima dva međunarodna turnira, koja se na žalost ove godine po prvi put neće održati zbog upravo manjka novca, a koji dovode teniserke iz čitavog sveta, malo je nelogično što se o njihovim potrebama ne vodi računa. A kada se prisetimo priče o koncesiji bazena i pokušaja lokalne vlasti da u tu koncesiju uđu i teniski tereni, onda nije ni čudo što su ih „počastili“ sa samo 100.000 dinara.

Sve u svemu, sada će mnogima da lakne, s obzirom da se upravo finansiraju od novca koji im se dodeli iz budžeta.