NAJVEĆI SRPSKI GLUMCI U DOLJEVCU

2 min čitanja

Festival domaćeg filma „Koprijan“ biće prvi put održan u Doljevcu, a u organizaciji Javne biblioteke Doljevac. Veliko otvaranje Festivala i doček filmskih zvezda na crvenom tepihu biće održano u petak 20.oktobra od 18 sati, ispred Javne biblioteke u Doljevcu, a prva projekcija filma zakazana je za 19 sati. Ova manifestacija završava se u nedelju 22.oktobra.

Pokrovitelji ove manifestacije su Opština Doljevac, Ministarstvo kulture RS, Dunav osiguranje i Fudbalski savez opštine Merošina.

Kako kaže direktor Javne biblioteke Bogi Mitić prve večeri očekuje se dolazak poznatih filmskih glumaca, a vlada i odlično interesovanje za kupovinu ulaznica. Dodaje i poziva sve građane opštine Doljevac, a i šire, da dođu jer ovo je jedinstveni događaj za našu sredinu, a pogotovu jer će u Doljevac doći proslavljena imena domaće kinematografije.

Očekujemo dolazak poznatih srpskih glumaca Borisa Milivojevića, Mine Nikolić, Maje Mandžuke, Nine Janković, Jove Maksića, Miloša Petrovića, Nenada Herakovića, Pavla Mensura, Nade Šargin i Vladimira Kovačevića. Treba istaći da je Festival takmičarskog karaktera, a u žiriju, koji će odlučivati o nagradama za najbolјu žensku i mušku ulogu, su proslavljeni glumci naše zemlje Branislav Lečić, Nada Blam i Ifran Mensur- kaže Mitić.

Dodaje, da je velika sala Javne biblioteke Doljevac opremljena najsavremenijom opremom za prikazivanje filmova i ima 356 sedišta.

Želimo da se Festival „Koprijan“ održava u kontinuitetu jer smatram da ovakva jedna manifestacija spada u red onih događaja koji će okupiti veliki broj posetilaca iz naše opštine i čitavog okruženja. Iz godine u godinu težićemo da ovu manifestaciju posećuju najeminentniji filmski stvaraoci srpske kinematografije dajući ovom Festivalu važno mesto u grupi srodnih događaja-rekao je Mitić.

Od petka do nedelje biće prikazano šest domaćih filmova, a svake večeri gostovaće po nekoliko proslavljenih domaćih glumaca koji će se pokloniti doljevačkoj publici nakon projekcije filmova.

U okviru Festivala „Koprijan“ Doljevac Javna biblioteka će organizovati i prateće programe, odnosno muzičke događaje koji će pratiti ovu manifestaciju, a  biće i iznenađenja za gledaoce.

Komplet ulaznica za filmske projekcije  možete kupiti u Javnoj biblioteci po ceni od 1.200 dinara ili ulaznicu, koja košta 300 dinara, po filmu.

Repertoar i vreme projekcija pogledajte ovde:


4


0

The post NAJVEĆI SRPSKI GLUMCI U DOLJEVCU appeared first on Prokuplje press.