ZAPOSLENI BESNI:KASNE PUTNI TROŠKOVI

1 min čitanja

Naknada za putne troškove, koja se preko Grada Prokuplja usmerava prosvetnim radnicima kasni. U većini škola nije primljen novac za polovinu avgusta, kada su nastavnici i ostali zaposleni dolazili, kao ni za septembar, a već je polovina oktobra.  

Kako je dosta nastavnika koji putuju iz Niša i drugih okolnih mesta, posledjih dana primetno je negodovanje.

Tako na primer, najteže je onima koji putuju iz Niša, jer je već dva meseca za dolazak i povratak sa posla daju iz svog džepa. Kako je nastavni kadar u deficitu, ima puno ovih prosvetara.

-Povratna karta Niš- Prokuplje je 1.150 dinara, a u jednom smeru 640 dinara. Evo već dva meseca izdvajam od te bedne plate koju primamo za to četvrtinu ovoga što primim, čak i više, jer mi za dvadeset radnih dana treba 23.000 dinara. Stvarno više nema smisla. U školama nadležni ćute, sležu ramenima, tvrde da su poslali spiskove, a para nema- jada nam se prosvetni radnik.

Drugi dodaje da je neozbiljno da Grad ne misli o tome i da ne rešava na vreme problem putnih troškova, a jedan prosvetni radnik nam je rekao da o neće više d adolazi na posao, ukoliko narednih dana ne primi putne troškove, jer ne može da plaća.

Dakle, jesu besni, ali se o tome priča u kuloarima. I sindikati ćute i ne potežu to pitanje.

Para za to izleda da stvarno nema, jer idu izbori, pa se mora obezbediti kampanja. I ovako je stavka u budžetu sitna za škole, odnosno obrazovanje.

Ove godine grad nije organizovao besplatno letovanje za decu koja su najbolji učenici, kao ranijih godina, a nije razmišljao ni o besplatnim udžbenicima, iako su građani, opozicione stranke i pojedinci ukazivali na to. 


7


3

The post ZAPOSLENI BESNI:KASNE PUTNI TROŠKOVI appeared first on Prokuplje press.