Momčilović: I dalje me jeza prođe kada uđem u dvorište

3 min čitanja
Momčilović: I dalje me jeza prođe kada uđem u dvorište
Dan nakon požara, foto:ProkupljePress.com

Ni posle šest meseci nema naznaka da je policija na tragu licu koje je zapalilo mašine u dvorištu predsednika GrO Demokratske stranke Prokuplje Slaviše Momčilovića u selu Jugbogdanovac kod Prokuplja. Na svako njegovo pitanje u policiji, kako kaže, odgovaraju :“Biće, biće, radimo na tome“, ali izgleda da pomaka nema.

Iako postoji snimak počinioca i vidi se da je on ušao u dvorište u 2.45 minuta nakon ponoći, „snimak nije jasan i nemoguće je identifikovati lice“. I dok istraga tapka u mraku i po svoj prilici nema volje da se dokaže ko je napravio štetu od 50.000 evra, Momčilović kaže da još uvek istu sliku vidi, svaki put kada uđe u dvorište.

-Svakog jutra, vidim isto: ostatke od upaljenih mašina, koje izdržavaju moju porodicu. Okrene mi se nešto u želucu, ali progutam tu knedlu i idem dalje. Ipak, nikada ovo neću zaboraviti i odustati do istine- priznaje Momčilović.

Iako deluje da se misterija neće rešiti, u vremenu tehnike, ipak je moguće, ako se ima volje i radi svoj posao, jer je dovoljno da se preko baznih stanica mobilne telefonije, provere lica koja su u vremenu kada se dogodila paljevina, bila na ovoj relaciji.

-Dobio sam informaciju da su kao dali nalog Telekomu Srbije da im dostave podatke, ali tri meseca im ne stižu ti izveštaji. E sad je li to tačno, ili nije ne znam. Ništa ne znam. Mnogi mi kažu da su se možda trudili da nađu počinioca prvih dana kada su mediji pisali o tome, a da su odmah posle toga moj slučaj stavili ad akta- dodaje Momčilović.

Požar u njegovom dvorištu je izbio u noći između 17. i 18. novembra prošle godine. Tom prilikom je zapaljeno 12 mašina za prskanje voća, koje Momčilović proizvodi i čija je vrednost 50.000 evra. Na žalost, na objektu nema kamera, niti je obezbeđen prostor u dvorištu, ali se ispostavilo da je kamera sa objekta preko puta usnimila muškarca kako ulazi u dvorište i podmeće požar, te se udaljava.

Pale se automobili, imovina, a policija spava
Samo u poslednjih nekoliko meseci u Prokuplju su zapaljena dva automobila, sigurno deset kuća i stanova je bilo na meti lopova. Gorele su i mašine predsednika GrO DS Slaviše Momčilovića. I nikom ništa. Počinioca nema. Niko ništa nije video, čuo, sa kamera ne mogu da se indetifikuju lica….. Naš grad