MARKO KONAČNO STIGAO U MAĐARE

1 min čitanja

Marko Đorđević (41) nakon dva meseca stigao je u Mađare, pošto je auto-stopom prešao 30.000 kilometara. On je obišao čitavu Aziju, a sada je u svom rodnom selu, gde su ga dočekali roditelji. Ipak, Mađare nije njegov krajni cilj, već Crna Gora gde njegova supruga Irena letuje sa decom.

-Poslednja fotografija u ovom albumu biće slika sa njima na crnogorskoj plaži. Nakon ovog odmora, vraćamo se u Beograd- kazao nam je Marko.

Ovaj čovek je učinio veliki podvig, a na tom putu bio je i promoter humanitarne organizacije „Podrži život“ jer je to i bila zamisao.

Sa sobom je poneo neverovatno iskustvo o zemljama koje je obišao, narodima, kulturama, a o njegovim utiscima tokom putovanja, već smo pisali.

Od Srbije do kraja Kine potrošio je svega pet evra!

-Nadao sam se, ali sam se sada i uverio da su ljudi na svim meridijanima dobronamerni, ako ste i vi. Besplatno su me vozile kamiondžije, taksisti, čak su i policajci zaustavljali vozila da me povezu. Meštani su mi davali smeštaj, hranu. Ne samo oni već i domaće stanovništvo u krajevima u kojim sam bio. Izbegavam gradove, jer je u njima nemoguće stopirati, pa sam prolazio kroz manja mesta, sela, video svašta i u svakom našo prijatelja- preneo nam je deo utisaka kada smo stupili u kontakt sa njim tokom putovanja.

Tekst o tome možete pročitati ovde: https://prokupljepress.rs/2023/07/18/autostopom-kroz-aziju-za-podrzi-zivot-i-svoj-san/


0


0

The post MARKO KONAČNO STIGAO U MAĐARE appeared first on Prokuplje press.