HOĆU MAJSTORA, NE LAŽOVA

2 min čitanja

Jedan građanin Kuršumlije je u Fejbuk grupi „Kuršumlijski oglasi“, očajno i iskreno zamolio ljude da mu preporuče majtora koji bi mu sanirao krov, a njegova objava je naišla na simpatičan odziv ovre sredine.

„Potreban majstor za krov, prepravke crepa i vezivanje maija,a da nije lažov”, napisao je Boban Petrović iz Kuršumlije uz svoj kontakt telefon.

Za Kurir kaže da je to bio njegov poslednji očajnički pokušaj da dođe do nekog ozbiljnog majstora.

-Kupio sam sa suprugom neku malu kućicu, konačno, posle trideset godina od kako sam podstanar. I znam da je krov najbitniji, a ja nisam vičan tom poslu. Tako nađem nekog majstora početkom jula, sve se lepo dogovorimo da krene da radi 8. avgusta. Lepo sam ga pitao da li mu tad odgovara, jer sam na odmoru, pa mogu da mu pomognem- priča nam Boban zašto je rešio da napiše ovakav oglas.

Dodaje da je majstor pristao, pružili su jedan drugom ruku, ali kada je došao 8. avgust….

-Zovem ga ja dan ranije, pitam da li počinje sutra, on kaže mnogo vrućina. Odložimo, ajd e dok ne prođu vrućine. Opet ga zovem, on isto kaže vrućina, ali već je prošao onaj talas. Zvao sam ga svaki dan i uvek dobijao isti odgovor. Na kraju sam odustao- priča Boban i naglašava da je pristao na cenu koju je majtor tražio, bez cenkanja.

I sada kada je pronašao nekoliko majstora za isti posao, javio se i ovaj koji mu je zadao muke!

-Ma nije ovo prvi put da me majstori zavlače. Čik da ostavite kola kod mehaničara. Zaboravite gde su vam dok ih on popravi- priseća se Boban svojih ranijih iskustava sa majstorima.

Dodaje da nije on zakeralo, da lepo ljudski pita kada može da se završi posao, ali da očekuje da ako se dogovore, tako i bude!

Sličnih priča je na svakom koraku, a i sami majstori kažu za sebe da ne lažu, već odlažu. E sad da li lažu, ili odlažu, nije važno, uglavnom ponekad stvarno preteraju.

MAJSTORA NI ZA LEK

Poslednjih godina zaista je teško naći dobrog majstora, jer je većina otišla preko. Iako su majstorske dnevnice za naše uslove previsoke i kreću s epo danu i 7.000 dinara, a za pomoćnika 30 evra, opet ih je nemoguće naći.


0


0

The post HOĆU MAJSTORA, NE LAŽOVA appeared first on Prokuplje press.