Kuršumličani odustali od sutrašnjih blokada

2 min čitanja
Kuršumličani odustali od sutrašnjih blokada
Ni kiša ih prošli put nije sprečila, foto:ProkupljePress.com

Najavljeni protest u Kuršumliji, koji je planiran za sutra 1. maj, je odložen, jer većina građana nije u mogućnosti da dođe. Kako nam je potvrdio jedan od organizatora protesta opozicioni odbornik Slavko ilić, sprečenosti većine građana Kuršumlije da izađu na blokadu.

Ukoliko se ne prihvate zahtevi, idemo u radikalizaciju
Sat vremena je danas trajala blokada regionalnog puta Kuršumlija- Kuršumlijska banja u selu Tiovac, a okupljeni su najavili da će ukoliko se u dnevni red sutrašnje sednice Skupštine Kuršumlija ne uvrste kao tačke davanje socijalne pomoći svim radnicima propalih kuršumlijskih preuzeća kojima nije do sada data ta pomoć i obezbeđivanje

-Nakon sagledavanja situacije odlučeno je da se protest odloži, jer je većina sprečena da prisustvuje- kazao nam je Ilić.

Prekinuta sednica Skupštine, pa nastavljena u kancelariji!
Današnje skupštinsko zasedanje u Kuršumliji, je prekinuto, pa nastavljeno u kancelariji predsednika Opštine Kuršumlija Vojimira Čarapića, nakon pauze. Tom nastavku nisu prisustvovali odbornici Ujedninjene opozicije Zvezdan Ristić i Salvko Ilić. Kako objašnjava Ilić, sve je počelo nakon što vladajuća većina nije htela da prihvati njihove zahteve za dopunu dnevnog reda,

Protest je trebalo da bude drugi po redu, radikalniji u odnosu na prethodnu blokadu puta Kuršumlija- Kuršumlijska banja. Građani su nezadovoljni nerešavanjem pitanja isplata zaostalih potraživanja radnicima propalih kuršumlijskih preduzeća i odbijanjem lokalne samouprave da se iz lokalnog budžeta odvoji novac za kupovinu udžbenika svim osnovcima.