Prekinuta sednica Skupštine, pa nastavljena u kancelariji!

1 min čitanja
Prekinuta sednica Skupštine, pa nastavljena u kancelariji!
Opština Kuršumlija, foto:ProkupljePress.com

Današnje skupštinsko zasedanje u Kuršumliji, je prekinuto, pa nastavljeno u kancelariji predsednika Opštine Kuršumlija Vojimira Čarapića, nakon pauze. Tom nastavku nisu prisustvovali odbornici Ujedninjene opozicije Zvezdan Ristić i Salvko Ilić.

Kako objašnjava Ilić, sve je počelo nakon što vladajuća većina nije htela da prihvati njihove zahteve za dopunu dnevnog reda, koji se tiču besplatnih udžbenika za sve osnovce i rešavanja pitanja prava bivših radnika propalih kuršumlijskih preduzeća.

Nakon toga, krenula je i rasprava o rebalansu budžeta, te je odbornik Slavko Ilić izašao sa skupštinsku govornicu opet predlažući da se budžetom predvide sredstva za ove namene. Kako to nije imalo efekta, on je rekao da neće da se pomeri od govornice, sve dok se ne nađe načina da se to uvrsti u dnevni red.

Tada je predsednik Skupštine opštine Kuršumlije Slava Mihajlović iz redova SNS objavio pauzu od petnaest minuta, te je nakon nje kazao da se sednica nastavlja u kancelariji predsednika opštine!

Kako su i najavili, Ristić i Ilić su danas predali i Policijskoj stanici u Kuršumliji najavu protesta i blokade puta Kuršumlija- Kuršumlijska banja, kao i magistralnog puta Niš- Priština kod Kastratske petlje za 1. maj ove godine, zbog neispunjenja zahteva.