KO JE SNEŽA, A KO SNEŽANA?

1 min čitanja

Evo nama jedne velike misterije,stvorene iz neke kuhinje nekih ljudi koji su majstori za fatazmatične situacije, čitaj SNS. Ko je Sneža, a ko Snežana? Je li Sneža u stvari Snežana?

To pitanje izgleda da mnoge muči ovih dana, jer zbog  komentara, odnosno toga što javno iskazuju svoj stav, mnogi misle da jedna ista osoba stoji iza oba naloga. I tako je započela bajka o Snežani….. I tako se kontruiše misterija i odvlači pažnja sa ozbiljnih tema i vesti. Jer, narod treba majati, dati im neku banalnu priču ili zagonetku o kojoj će pričati sa komšinicom, poznanikom, i ne ostaviti im prostora da misle svojom glavu.

„Skretati pažnju sa bitnog na nebitno, to je cilj!“

Uz to, po dobro oprobanom botovskom receptu: otvoriti lažan profil i onda kazati sve što ti se kaže. I oni misle da svi tako funkcionišemo. Misle da svi imamo vremena da po čitav dan sedimo kraj računara, pratimo društvene mreže i pljujemo po ljudima, sudimo i presuđujemo iz fotelja svakom ko kaže šta misli! (Lako je njima, plaćeni su za to da sede i pljuju po ljudima)

E pa, malo su pogrešili. Sneža i Snežana su dve različite žene, verovali ili ne. Čak se ne poznaju lično, hoću reći, ne druže se i ne viđaju, znaju se ovako, ko svi mi što se kaže „iz grada“ .Evo da vam razbijem nedoumicu i sapunicu koju gradite. Lično ih poznajem.

I obe su samostalne, nezavisne od vlasti, ne moraju da budu botovi da bi živele, pa zato i mogu da kažu šta misle. One će vas uvek pogledati u oči sigurno i trezveno, jer znaju da ne zavise od mašinerije koja je počela da plete naučnofantastični mit i oko njih.

Srećete ih i vi u gradu, znate ih, slobodno hodaju, žive, dišu i idu uspravne glave.

A vi koji sve drugo radite, sem gledate sebe i dalje možete da im se divite i da pokušavate da mistifikujete i „razotkrijete zaveru“ zvana Sneža.

Srušiću vam iluzije, Sneža je Sneža, a Snežana je Snežana.


0


0

The post KO JE SNEŽA, A KO SNEŽANA? appeared first on Prokuplje press.