HOLIDEJ JE SIMBOL CARINE

2 min čitanja
HOLIDEJ JE SIMBOL CARINE
Simbol Carine, foto:ProkupljePres.com

Na Carini već trideset i devet godina traje jedan kafić. To je „Holidej“. On je zapravo jedan od prvih kafića u gradu koji je otvoren u Prokuplju, zapravo 4. po redu. Otvorio ga je 14.septembra 1985. godine Dragan Savić, na mestu nekadašnje krojačke radnje koju je držao njegov otac. A ime….

-Malo zato što ta reč znači odmor, više zato što je godinu dana ranije moja supruga Dragana učestvovala u Sarajevu na manifestaciji „Mis Jugoslavije“ u tada otvorenom hotelu „Holidej IN“ . Ušla je u prvih dvanaest i eto, u sećanje na to, a i zbog lepote same reči, kafić je dobio ime- priča nam Dragan Savić.

Od kako je otvoren u njemu je jedna fotografija postavlejna, na stubu sa desne starne do ulaza na kojoj je nepoznata devojka, koja Vas gleda gde god da sednete. Godinu dana kasnije postavljene su i dve slike i to su vrednosti ovog mesta, koje s enikada ne diraju.

Iako su iza nas svakakva vremena, kafić nikada nije prestajao sa radom. Jedno vreme bio je i klub.

Danas je kafe- igraonica, sa velikom baštom. Trenutno „Holidej“ drži Dragutin Žugić.

-Još kao mali se sećam ovog mesta. Imalo je neku toplinu i kultnost. I dalje je tako- kaže trenutni vlasnik.

I zaista, ovo mesto je nekako postalo simbol grada. On priča svoje priče, prepoznaje ljude koji su u njemu proveli mladost, našli prve ljubavi, prvi put probali alkohol, ili espreso.

Priča svoju priču, odoleva vremenu, drži svoj način života i ne zatvara se.

Ima i „sina“ u Pešačkoj zoni, ali to je posebna priča….