PEŠACIMA USKRAĆENA SVA PRAVA

2 min čitanja
PEŠACIMA USKRAĆENA SVA PRAVA

Ne postoji trotoar u Prokuplju, koji nije okupiran vozilima, te su prava pešaka da imaju delić svog prostora zaista svedena na minimum. I tako je svakog dana, posebno od kako se redovo naplaćuje parking, koji ej istini za volju samo 41 dinar u prvoj zoni.

Nedavni apel Policijske uprave Prokuplje, da se povede malo računa o pešacima, u neku ruku jeste opravdan, jer oni sada mogu da se kreću isključivo na kolovozu.

Tako je ne samo u centru grada, već i prema Gariću, duž Ulice Vasilija Đurovića Žarkog, u kojoj se ne naplaćuje parking, ali od automobila ne može da se prođe ni jednom ni drugom stranom. Da ne govorimo o ulici i prostoru ka Restoranu „Aleksandar“ i njihovom parkingu koji prepodne nije njihov, nego svačiji, te i o svim ostalim ulicama koje su bliže centru i frekventnim delovima grada. O svemu ovome smo i ranije pisali, ali su nas podsetili građani svojim komentarima u kojima opominju Saobraćajnu policiju da kažnjava sve nepropisno parkirane, ali nekako to traljavo ide, jer da dobro ide, ne bi bilo načičkanih vozila na svakom trotoaru.

A da vidite kako se prolazi kolicima!! Nikako, po kolovozu!

Možda je zaista vreme da svi uzmemo malo učešća u rešavanju ovog problema….

                   POSADILI TUJE, ALI NE VREDI

U dvorištu crkve Svetog Prokopija posađene su tuje kako bi se između ostalog sprečilo nepropisno parkiranje po travi, ali eto ni to ne vredi. Poo svoj prilici, kako slika pokazuje, velika je šansa da se ostane bez njih, jer ljudi stvarno nemaju meru.