GRAĐANI PREPRODAVALI VAUČERE?

1 min čitanja
GRAĐANI PREPRODAVALI VAUČERE?
Svako ima svoju računicu! Foto:ProkupljePress.com

U prethodna dva dana poštari su dostavljali vaučere za letovanje u Srbiji, za koje su se prijavili građani i Prokuplja. Ono što smo nezvanično saznali je da su mnogi uzimali iste ne zato što će stvarno negde da ih iskoriste, već da bi dobili određeni novac. Dakle, pouzdano znamo da su mnogi preprodavali vaučere i to za 4.500 dinara!

Kako svaki vredi 10.000 dinara, ispada da su neki koji žele da otputuju po duplo nižoj ceni dobijali iste.

Od kako je uvedena ova praksa, naravno da se dešavalo da građani sakupljaju vaučere od svoje rodbine, prijatelja, ali se nije pominjalo preprodavanje. Sada je uvedena i ta praksa.

-Brat i ja prodali smo komšiji vaučere i svaki je dobio po 4.500 dinara. Mi ne putujemo nigde, ali naš komšija je umesto da plati 20.000 dinara, dao nama 9.000 dinara. Dobro i njemu i nama- kaže meštanin jednog prokupačkog sela.

I nije ovo jedini slučaj, što mogu da posvedoče poštari koji su se iznenadili u nekim ulicama, jer su u svakoj kući odneli u proseku po jedan! Tako je bilo i u selima u prokupačkom kraju. Ima primera u jednom selu da je u devet kuća poštar doneo po jedan vaučer i kada je pitao vlasnike, rečeno mu je da su uzeli za komšiju! Uz to, lice koje je „sakupljalo vaučere“ je neko ko ima inostranu penziju.

Нe može se narodu doskočiti!