Devojčica povređena tokom pada ringišpila konačno kući!

2 min čitanja
Devojčica povređena tokom pada ringišpila konačno kući!
Anja presrećna što je kući! Foto:privatna arhiva, uz dozvolu roditelja

Anja (13) je konačno kući, nakon 56 dana. Ovaj dan je najsrećniji za sve nas- kaže Jelena Belošević majka male Anje koja je 8. maja teško povređena kada se u Kuršumliji polomio ringišpil.

Optužni predlog i produženje pritvora za vlasnika ringišpila i zakupca placa
Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji, kako nam je potvrdila tužilac Biljana Milosavljević je podnelo optužni predlog protiv , J.N. I Z. Lj. koji se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti. Reč je o zakupcu placa i vlasniku ringišpila, koji se 8. maja na platou kod glavne autobuske stanice

Srećna zbog kćerkinog oporavka i što je konačno kući, Jelena se priseća svega što se dešavalo.

-Prvih pet dana su bili katastrofalni. To je bila prava noćna mora.Nismo znali kada je dan a kada noć. Fala Bogu Anja je stala na svoje noge, još uvek ne hoda dugo ali može da napravi par koraka. I progovorila je, mada priča još uvek polako-priča nam  Jelena sada sa olakšanjem.

Ona kaže da nikada nisu gubili nadu i da se do detalja seća kada se Anja rasvestila .

- Konzilijum je odlučio da moggu da ulazim kod nje još dok je bila u veštačkoj komi, kako bismo izazvali reakciju.Tada kada se budila, imala sam masku. Pogledala me je i rekla:”Ti ličiš na moju mamu…, “ ja sam skinula masku, jer sam znala da je mislila da sam medicinska sestra. Posle je i Stefana pogledala i nasmešila se- prepičava Jelena.

Ona dodaje da se nada da će se njena devojčica u potpunosti vratiti pređašnjem životu.

-Vi ne znate koji pakao smo rpošli ovih 56 dana. Nikom ne bih poželela, ali sada je sve dobro. Trajaće oporavak, ali vratiće se sve na staro. Posebnu zahvalnost istakla bih doktoru Goranu Miloševiću koji je od početka bio uz Anju i pratio njen oporavak kao i dr Aniti ali i čitavom timu odelјenja intenzivne nege B1-ističe Jelena.

 Inače, Anja je posle pada ringišpila u Kuršumliji gde je zadobila teške povrede vozilom kuršumlijske Hitne pomoći u pratnji lekara odmah posle nezgode i dijagnostike u prokuplјačkoj bolnici prosleđena u niški kliničko bolnički centar na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, osmog maja.

Nјoj je na niškoj klinici verifikovan prelom masilarnog sinusa , otok i kontuzija mozga. Devojčica je stavlјena u budnu komu a deseti dan od povrede prvi znak reagovanja bilo je otvaranje desnog oka, zatim je odvojena od respitora i počela je polako i da pomera noge. Mesec dana od povrede prvi put je reagovala na prisustvo majke a posebno osmehom na prisustvo brata i prepoznavanjem. Nedavno je u bolnici proslavila I trinaesti rođendan, a sada je došao dan da ide kući!